ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ SELECTA HELLAS ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

Την στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με την στήριξη της ΝΔ και των άλλων κομμάτων προσπαθεί να ξεθεμελιώσει το αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία, η εργοδοσία της Selecta Hellas το κάνει πράξη! Εδώ και 4 μήνες οι εργαζόμενοι δίνουμε σκληρή μάχη για να υπογράψουμε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Παλεύουμε για τα αυτονόητα, δηλαδή να δουλεύουμε 5ημερο, 8ωρο με 751 ευρώ κατώτερο μισθό.


Η εργοδοσία όλο αυτό το διάστημα με τις πλάτες της επιθεώρησης εργασίας , του Εργατικού Κέντρου Καβάλας και της κυβέρνησης, απαντάει με εκδικητικές απολύσεις, απειλές, εκβιασμούς, δυσμενείς βλαπτικές μεταβολές και τελευταία καλεί συναδέλφισα, συνδικαλίστρια της επιχείρησης που πρωτοστάτησε στην απεργιακή κινητοποίηση έξω από τη Selecta να περάσει "πειθαρχικό". Να απολογηθεί δηλαδή, στην εργοδοσία γιατί συμμετείχε και περιφρούρησε το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία. Ταυτόχρονα η εργοδοσία αναπαράγει ένα σωρό ψέματα όταν κάνει λόγο για υβριστική και προσβλητική στάση της εργαζόμενης απέναντι σε έναν προϊστάμενο και απέναντι στον εργοδότη.
Δεν είναι καθόλου τυχαία τα όσα κάνει η εργοδοσία. Είναι ενταγμένα στην συνολικότερη επίθεση που εξαπολύουν αυτή τη στιγμή κυβέρνηση-ΕΕ- θεσμοί με το νέο πολυνομοσχέδιο για τα εργασιακά. Ουσιαστικά το νομοσχέδιο αποσκοπεί στην κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία και στην συνδικαλιστική δράση και αυτό είναι μόνο η αρχή. Η απεργία είναι δικαίωμα που κατακτήθηκε με αίμα από τους ίδιους τους εργαζόμενους.
Η απεργία είναι ισχυρό όπλο στα χέρια μας. Είναι ένα μέσον άσκησης πίεσης για να κατακτήσουμε όσα μας αξίζουν. Στις 14/12 που ήταν η προηγούμενη πανελλαδική απεργία, η εργοδοσία έδρασε σχεδιασμένα, βίαια, εκβιαστικά και με τρομοκρατία για να "σπάσουν" τον απεργιακό κλοιό των εργαζομένων.
Η εργοδοσία αναπαρήγαγε εκείνη την ημέρα το επιχείρημα ότι "οι εργαζόμενες δεν θέλουν να χάσουν το μεροκάματο"! Αλήθεια συνάδελφοι αυτό γιατί δεν το ανέφεραν 2 μήνες πριν που κάναμε 2 μεροκάματα την εβδομάδα;Αυτό δεν ισχύει για τους 20 εργαζόμενους που πετάχτηκαν εκτός παραγωγής επειδή διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους ;;;
Αυτοί που μας στερούν το δικαίωμα στην εργασία, είναι οι ίδιοι που τους έπιασε ο πόνος ξαφνικά την ημέρα της απεργίας που χιλιάδες εργαζόμενοι πανελλαδικά διεκδικούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας και συνδικαλιστικά δικαιώματα, μην χάσουμε το μεροκάματο!
Μας θέλουν με σκυμμένο το κεφάλι, τρομοκρατημένους! Δεν θα τους κάνουμε την χάρη!
Φοβούνται την οργάνωση των εργαζομένων. Γι αυτό παρεμποδίζουν την είσοδο στο Επιχειρησιακό Σωματείο. Γι αυτό την ίδια στιγμή φτιάχνουν δικά τους Σωματεία ξεπουλημένα που δεν νοιάζονται για τις ανάγκες των εργαζομένων, αυτά τα Σωματεία συνυπογράφουν μειώσεις μισθών και απολύσεις. Γι αυτό εκβιαστικά βάλανε 2-2 τις εργαζόμενες να ψηφίσουν για ένα τέτοιο Σωματείο στις 19/12/2017.
Φτάνει πια! Δεν θα περάσει η τρομοκρατία! Δεν σκύβουμε το κεφάλι!
Καλούμε τις συναδέλφισσες σε συμμετοχή στην απεργία που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών, μαζί με δεκάδες Ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα πανελλαδικά μόλις η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταθέσει στη Βουλή το Νομοσχέδιο. Διεκδικούμε:
• Να επιστρέψουν όλες οι συναδέλφισες που εκδιώχθηκαν εκδικητικά από την εταιρεία, κανονικά στη δουλεία τους.
• Υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ακόμα και με ασφαλιστικό φορέα τον ΟΓΑ). 8ωρο 5ημερο με 751 ευρώ κατώτερο μισθό! Να καταργηθεί το απαράδεκτο καθεστώς του εργόσημου.
Συνάδελφοι δώστε δύναμη στη δύναμή σας! Οργανωθείτε στο Επιχειρησιακό σας Σωματείο

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Μάρτιος 2018
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio