ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΑΒΟΙΔΑΚΗΣ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΑΒΟΪΔΑΚΗΣ!
Καταγγέλλουμε την εταιρία "Σαβοϊδάκης" για την παράνομη και τρομοκρατική απόλυση μέλους της διοίκησης του συνδικάτου μας!
Όλο το προηγούμενο διάστημα το Συνδικάτο μας ανέπτυξε μία πλούσια δράση στον κλάδο για την ανάδειξη των προβλημάτων και την διεκδίκηση των προβλημάτων των εργαζομένων σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις, όπως αυτή του "Σαβοϊδάκη". Πιο συγκεκριμένα το Συνδικάτο, με την εκλεγμένη στο ΔΣ του συνδικάτου και εργαζόμενη στην επιχείρηση Καμίτση Μαρία, ανέδειξε τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν στην επιχείρηση όπου οι εργαζόμενοι δουλεύουν με χιλιάδες απλήρωτες υπερωρίες, χωρίς να πληρώνονται στην ώρα τους, τους χρωστάει άδειες χρόνων, τις καθυστερήσεις πληρωμής των επιδομάτων αδείας, με εντατικοποίηση της εργασίας, σε καθεστώς τρομοκρατίας, όπου πολλοί εξωθούνται στην παραίτηση γιατί δεν αντέχουν κτλ.


Αυτή η δράση του συνδικάτου εξόργισε την Εταιρία. Αμέσως μετά την επίδοση στην Εταιρία της συνδικαλιστικής ιδιότητας της συναδέλφισσας, η Εταιρία ξεκίνησε τις απειλές και την προσπάθεια τρομοκράτησης της και των υπόλοιπων συναδέλφων της. Αφού είδε πως όλα αυτά δεν έπιασαν τόπο, προχωράει σε μία τρομοκρατική, παράνομη, εκδικητική και καταχρηστική απόλυση της εργαζόμενης και συνδικαλίστριας.
Αυτή την περίοδο η Εταιρία ετοιμάζεται για τις γιορτές των Χριστουγέννων, που σημαίνει μεγάλη πίεση και απλήρωτες υπερωρίες για τους εργαζόμενους και μεγάλα κέρδη για την εταιρία και θέλει να έχει το πεδίο ελεύθερο να κάνει ότι θέλει! "Sweetmass at savoland" για τα κέρδη της εταιρίας και κόλαση για τους εργαζόμενους!
Είναι πολύ γελασμένη η διοίκηση της Εταιρίας αν νομίζει πως θα τρομοκρατήσει το μέλος της Διοίκησης μας, τους συναδέλφους της και το Συνδικάτο μας με τέτοιες μεθόδους!
Καλούμε τους εργαζόμενους της Εταιρίας να μην υποκύψουν στην τρομοκρατία και να σταθούν αλληλέγγυοι στο πλάι της συναδέλφισσας που διώκεται, γιατί τόλμησε να βγει μπροστά και να διεκδικήσει τα αυτονόητα και νόμιμα για αυτή και τους συναδέλφους της.
Καλούμε τους συνδικαλιστικούς φορείς να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, ειδικά σε μια περίοδο που η κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο τις συνδικαλιστικές ελευθερίες! Η Κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη γιατί πρωτοστατεί στο ξήλωμα των εργατικών κατακτήσεων των συνδικαλιστικών ελευθεριών και του δικαιώματος στην απεργία, δίνει αέρα στα πανιά της εργοδοσίας να λειτουργεί ασύδοτα στους χώρους, για να ρίχνει το εργατικό κόστος με κάθε τρόπο, ακόμα και κόντρα στην ήδη πετσοκομμένη εργατική νομοθεσία, χωρίς να αντιδράει κανείς.
Δεν είναι τυχαίο ότι η Κυβέρνηση χτυπάει το δικαίωμα στην απεργία σε πρωτοβάθμια επίπεδο και μέσα στις επιχειρήσεις, εκεί που βασιλεύει το δίκιο του αφεντικού. Γι' αυτό δεν κρύβουν την ανυπομονησία τους οι εργοδότες, να γίνουν πράξη όσα τους έχει τάξει η κυβέρνηση της "αριστεράς" ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το νέο συνδικαλιστικό νόμο που ετοιμάζεται να φέρει στη βουλή. Απαιτούν εδώ και τώρα να ξηλωθούν οι κατακτήσεις της εργατικής τάξης, το δικαίωμα στη διεκδίκηση, στην οργάνωση, στην απεργία. Να μην τους κάνουμε τη χάρη να επικρατεί σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς.
Οι εργαζόμενοι που ιδρύσαμε το Συνδικάτο και η εκλεγμένη από τις πρόσφατες εκλογές Διοίκηση του νιώθουμε δικαιωμένοι για τον αγωνιστικό προσανατολισμό του σωματείου μας, για την απόφαση μας να συγκρουστούμε με την εργοδοσία του κλάδου για να προασπίσουμε τα συμφέροντα των συναδέλφων, και δίνουμε υπόσχεση για την προάσπιση αυτού του προσανατολισμού. Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να αγκαλιάσουν και να μαζικοποιήσουν το Συνδικάτο, να δώσουν δύναμη στη δύναμή τους.
Απαιτούμε :
• Άμεση ανάκληση της παράνομης, καταχρηστικής και εκδικητικής απόλυσης
• Να μπει ένα τέλος στην τρομοκρατία, στην εργοδοτική αυθαιρεσία, στην εντατικοποίηση της δουλειάς στο "Σαβοϊδάκη" και σε κάθε επιχείρηση του κλάδου μας.
• Άμεση πληρωμή των χρωστούμενων μισθών. Πληρωμή του μισθού όπως ορίζει ο νόμος. Αυξήσεις στους μισθούς πείνας. ΟΧΙ στην Ένωση Προσώπων.
• Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ. Κανένας μισθολογικός διαχωρισμός λόγω ηλικίας.
• Όχι στην καταστρατήγηση του ωραρίου και την διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Άμεση πληρωμή όλων των υπερωριών. 5μερο-8ωρο-40ωρο
• Έγκαιρη καταβολή των αδειών. Να αποζημιωθούν στο διπλάσιο όλοι οι εργαζόμενοι για τις χρωστούμενες άδειες τους από παρελθόντα έτη, όπως ορίζει ο νόμος.
• Άμεση πρόσληψη προσωπικού ώστε να καλύπτονται οι βάρδιες.
• Ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας και υγιεινής.

Να δώσουμε απάντηση στην πανεργατική απεργία
στις 14 Δεκέμβρη στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ
στην Πλ. Ελευθερίας στις 10:00!
ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!

 

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Αύγουστος 2018
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio