ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΖΟΥΡΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Μετά από 53 ημέρες απεργίας αναστείλαμε τις κινητοποιήσεις. Συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας που η εργοδοσία θέλει να ισοπεδώσει για να έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα απέναντι στις άλλες επιχειρήσεις της πτηνοτροφίας που εφαρμόζουν ίδια και χειρότερα. Όλοι τους, θέλουν να γίνει καθεστώς η απληρωσιά, οι συνθήκες εργασίας γαλέρας που καταστρέφουν την υγεία μας, την ίδια μας τη ζωή. Σε όλη την πτηνοτροφεία κάνουν μειώσεις, βάζουν εργολάβους όπου οι συνάδελφοι δουλεύουν με πολύ χειρότερους όρους. Ο αγώνας μας είναι εμπόδιο σε όλα αυτά.


Στήριγμα σε αυτά τα σχέδια των βιομηχάνων είναι οι κυβερνήσεις που χρόνο με το χρόνο νομιμοποιούν όσα μέχρι χθες εφαρμόζονταν «παράνομα» μέσα στους χώρους εργασίας.
Η τωρινή αριστερή, με λίγο ακροδεξιά, κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φέρνει την ανατροπή της κοινωνικής ασφάλισης που είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση που είχαν οι αγώνες της εργατικής τάξης και του λαού.
Βιομήχανοι, κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση κλέβουν από τα ταμεία όσα έχουμε πληρώσει εδώ και δεκαετίες για να τα δώσουν επιδοτήσεις στους εκμεταλλευτές μας. Την ίδια στιγμή δεν τους φτάνει το ξεζούμισμα μέσα στους χώρους δουλειάς, αλλά απαιτούν να βγάζουν κέρδη και από την υγεία μας, τις αναγκαίες εξετάσεις, τα φάρμακα, τα εμβόλια των παιδιών μας, τα επιδόματα τοκετού, λοχείας που παίρνουν οι εργαζόμενες γυναίκες των οικογενειών μας. Υπόσχονται ότι σίγουρα θα πληρώνουμε πολλά περισσότερα χωρίς να είναι σίγουρο αν θα παραμείνει έστω και μία από τις κοινωνικές παροχές, ούτε βέβαια αν θα έχουμε συντάξεις. Δηλαδή, σίγουρα είναι μόνο τα κέρδη τους!
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ – ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
ΈΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
Το σωματείο μας με απόφαση Γενικής Συνέλευσης προκηρύσσει απεργιακή κινητοποίηση με ανοιχτή ημερομηνία ενάντια στις ανατροπές που μεθοδεύονται στο ασφαλιστικό. Θα δώσουμε τη μάχη της απεργίας για το ασφαλιστικό μαζί με τις δυνάμεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του ΠΑΜΕ.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην πτηνοτροφία, σε όλο τον κλάδο των τροφίμων και ποτών, να πάρουν παρόμοιες αποφάσεις ώστε να οργανώσουμε την απάντησή μας.

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιούνιος 2023
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio