ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ELVIART

Όλοι την Τρίτη 22/12 στις 12.00μμ στο ΣΕΠΕ Ανω Λιοσίων Μ. Αλεξάνδρου 55 (Ζωφριά)
στην καταγγελία του Συνδικάτου για τις συνθήκες εργασίας και την εκδικητική απόλυση.

Η εργοδοσία της ELVIART Καλοϊδάς ΑΒΕΕ στις 07/12/2015 ,εκδικητικά και χωρίς επιχειρήματα απέλυσε τον συνάδελφο ΚΤ, εργαζόμενο στο γραφείο του εργοστασίου επειδή απέργησε στις απεργιακές μάχες του Νοέμβρη και του Δεκέμβρη.

Θέλουν να επικρατεί σιγή νεκροταφείου μέσα στους χώρους δουλειάς , κυβέρνηση και εργοδότες να μην έχουν κανένα εμπόδιο στα σχέδια τους. Μας θέλουν φοβισμένους, μόνους μας απέναντι στην επίθεση, φοβούνται όταν κάποιος σηκώνει το κεφάλι, τρέμουν την συλλογική μας στάση και δράση.

Το Συνδικάτο έχει προγραμματισμένη συνάντηση με το Σώμα Επιθεώρησης εργασίας για να βάλει επί τάπητος τα εξής:

• Ανάκληση της εκδικητικής απόλυσης συναδέλφου στις 07/12
• Αποθηκάριοι μπαίνουν κατάψυξη χωρίς επίδομα κατάψυξης
• Εργαζόμενοι συσκευασίας δουλεύουν 5μερο με δυο 12ωρα την βδομάδα
• Εργαζόμενοι παραγωγής φτάνουν μέχρι 14ωρο και οι οδηγοί πάνω από 10 ώρες στο τιμόνι.
• Σε περίπτωση βλάβης χρεώνουν άδεια στους εργαζόμενους συσκευασίας και παραγωγής
• Υπερωρίες καταβάλλονται μετά από καιρό κι όχι ολόκληρες.
• Δύο σοβαρά εργατικά ατυχήματα σε διάστημα 6 μηνών.

Την ίδια στιγμή με τις ευλογίες ΣΕΒ-ΕΕ-ΔΝΤ, ο ΕΝΦΙΑ, τα χαράτσια, η αυξημένη φορολογία, τα απανωτά πακέτα με προαπαιτούμενα, οι πλειστηριασμοί στην πρώτη κατοικία, οι ιδιωτικοποιήσεις, το Ασφαλιστικό τον Γενάρη έρχονται να προστεθούν σε όλα όσα έχουν φορτωθεί στις πλάτες του λαού τα προηγούμενα χρόνια.

Το μόνο «παράλληλο πρόγραμμα» που έρχεται από την αριστερή κυβέρνηση (και θα το ψηφίσουν και οι προηγούμενοι κυβερνώντες) είναι ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος όπου θα επιδοτηθούν με δισεκατομμύρια ευρώ οι μεγάλες βιομηχανίες, οι εφοπλιστές με ενίσχυση των εξαγωγών, πολυετές σταθερό χαμηλό φορολογικό καθεστώς και διευκόλυνση των δανειοδοτήσεων.

Από το ξεζούμισμα των εργαζομένων με απληρωσιές, εντατικοποίηση, ατυχήματα, απολύσεις, από τις κρατικές επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές (του κατά τα άλλα «αυτοδημιούργητου επιχειρηματία που ρισκάρει») κατακτιόνται τα «μερίδια αγοράς» όπως της ELVIART που οι μισές πίτες που πουλιούνται πανελλαδικά είναι προϊόν της εργασίας των εργαζομένων. Το «μεράκι και η αγάπη του ιδιοκτήτη» είναι το ψέμα πίσω από το οποίο βρίσκεται η εκμετάλλευση των εργαζομένων για μεγαλύτερη κέρδη του ιδιοκτήτη. Για να μπορεί η κάθε βιομηχανία τροφίμων όπως η ELVIART να αυξάνει τις εξαγωγές καταδικάζοντας τον ελληνικό λαό να τρώει εισαγόμενα χαμηλής ποιότητας τρόφιμα (ή τα «ελληνικά» που απομένουν) αγοράζοντάς τα πανάκριβα.

ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ- ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ
ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Αύγουστος 2022
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio