ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ MONDELEZ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥΣυναδέλφισσες - συνάδελφοι,
H δουλειά που έχουμε κάνει μέχρι τώρα με το σωματείο, πιστεύουμε πως έχει βάλει τις βάσεις στην οργάνωση μας. Αυτό το καταφέραμε όλοι μαζί, όχι μόνο η προσωρινή διοίκηση, αλλά όλοι οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες. Από τις ενημερώσεις, τη μαζική συμμετοχή στις γενικές συνελεύσεις, το αγκάλιασμα του σωματείου από όλους. Είναι μία πρώτη κατάκτηση που πρέπει να διασφαλίσουμε και μας ανοίγει το δρόμο για να συνεχίσουμε ενωμένοι. Ήδη η εταιρεία το υπολογίζει το σωματείο. με την προσωρινή διοίκηση πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση με την εργοδότρια εταιρεία. Από την συζήτηση σε αυτήν και με τις απαντήσεις που πήραμε θεωρούμε πώς κάποια από τα ζητήματα που θέσαμε είναι σε τροχιά επίλυσης:


• Για τα λειτουργικά ζητήματα του σωματείου: η εταιρεία είπε που θα μας παραχωρήσει γραφείο το οποίο θα βρίσκεται στο Α εργοστάσιο (πρώην γραφείο προσωπικού)
• Για τις άδειες: μας ενημέρωσαν πως ήδη εξετάζουν το ζήτημα και ότι αυτό θα σταματήσει το επόμενο διάστημα.
• Για το πρόγραμμα εργασίας των εργαζομένων: μας είπαν πως οι εργαζόμενοι θα γνωρίζουν το πρόγραμμα εργασίας τους και τις βάρδιες που θα δουλεύουν 2 εβδομάδες πριν
• Για το ζήτημα των συμπεριφοράς προς τους εργαζόμενους: Είπαν πως αν διαπιστωθεί στο μέλλον τέτοιο θέμα, θα υπάρξει μηδενική ανοχή από την μεριά της εταιρίας.
• Για τον τρόπο καταβολής μισθοδοσίας: μας είπαν ότι δεν μπορεί να αλλάξει αυτό γιατί η πολυεθνική δουλεύει με αυτό το σύστημα.
Για όλα τα παραπάνω έγινε πιο αναλυτική ενημέρωση στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήσαμε. Ίσως χρειαστεί να επανέλθουμε, στη βάση των Συλλογικών αποφάσεων πού θα πάρουμε το επόμενο διάστημα.
Το κύριο ζήτημα είναι να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα πιο μαζικά και πιο αποφασιστικά, για καλύτερες συνθήκες εργασίας, για καλύτερες αμοιβές, για όλα όσα μας απασχολούν.
Και αυτό πρέπει να εκφραστεί στις εκλογές του σωματείου που έχουμε μπροστά μας.
Οι αρχαιρεσίες του σωματείου είναι μία σημαντική διαδικασία της συλλογικής οργάνωσης που μέσα από αυτές θα προκύψει και η πρώτη εκλεγμένη διοίκηση που θα πρέπει να προωθηθεί τις συλλογικές μας αποφάσεις, να είναι μπροστά στον αγώνα μας, να διεκδικεί τα δίκια μας.
Όσο πιο πολλοί ψηφίσουμε, όσο πιο μαζική είναι η συμμετοχή στις εκλογές, τόσο πιο δυνατό θα είναι το σωματείο μας.
Δυναμώνουμε το σωματείο μας - Συμμετέχουμε όλοι στις εκλογές
Τετάρτη 24/5, 11:00 με 19:00 &Πέμπτη 25/5, 11:00 με16:00
στο ΕργατικούΚέντρο Λαμίας Λεωσθένους Δεδούση 9 1 ος όροφος

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιούνιος 2023
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio