ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟ ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΣΤΟ ΜΩΛΟ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ


Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες μεταλλεργάτες που σήμερα νέκρωσαν τους χώρους δουλειάς, συμμετέχοντας στην απεργία του συνδικάτου μετάλλου.
Οι εργαζόμενοι στις ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις με απόφαση του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας και του Σωματείου Ναυπηγοξυλουργών διεκδίκησαν όσα αφορούν την υγεία και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, την εφαρμογή της Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, τους μισθούς και το δικαίωμα στην εργασία.


Η απεργία έρχεται σε συνέχεια των εργοδοτικών εγκλημάτων που δίνουν σχεδόν καθημερινά το «παρών» στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. Έχει γίνει κανόνας η πίεση για την ολοκλήρωση των εργασιών που σε συνδυασμό με την έλλειψη ακόμα και των στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας , οδηγούν καθημερινά εργάτες στα Νοσοκομεία ακόμα και με σοβαρές βλάβες στην υγεία τους. Αυτή είναι η ανάπτυξη που υπόσχονται.
Σημαντική στιγμή ήταν όταν προκλητικά η εργοδοσία, έφερε στον χώρο ένα πούλμαν με μετανάστες εργάτες για να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό, οι μετανάστες εργάτες αρνήθηκαν να μπουν για δουλειά στηρίζοντας τον αγώνα των απεργών.
Η μαζική συμμετοχή ανάγκασε τους εργολάβους στην Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη να δεσμευτούν ότι θα εφαρμόσουν τη ΣΣΕ και θα σταματήσει η ανασφάλιστη εργασία. Οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων δεν έχουν να προσμένουν τίποτα το καλό από τους σχεδιασμούς και τις υποσχέσεις των κομμάτων που κυβέρνησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, από παλιούς και νέους εργοδότες.
Έχουν ένα δρόμο, αυτόν της αποφασιστικής συσπείρωσης στο Συνδικάτο Μετάλλου, η οργάνωση της πάλης τους για την κατοχύρωση συλλογικής σύμβασης εργασίας με μισθούς και δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους.
Τέτοια απάντηση, με το δυνάμωμα των αγώνων, καλούμε όλα τα σωματεία να προετοιμάσουν το επόμενο διάστημα.

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Μάιος 2024
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio