ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ EMFI ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ

\

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες εργάτες της EMFI για την μαζική συμμετοχή τους στις αρχαιρεσίες του κλαδικού Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων κ' Ποτών Νομού Αττικής και για τη νέα εκλογή της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας του επιχειρησιακού μας Σωματείου. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους που για πρώτη φορά έκαναν το βήμα και που έρχονται για λίγους μήνες στη δουλειά ξεπερνώντας τα εμπόδια που έβαλε η εργοδοσία.


Το απέδειξαν με τη συμμετοχή τους και στήριξαν το κλαδικό Συνδικάτο και το Σωματείο μας, δίνοντας δύναμη στη δύναμη τους. Καταγγέλλουμε τη στάση της εταιρείας που αρνήθηκε τη διευκόλυνση της εκλογικής διαδικασίας, παραβιάζοντας το δικαίωμα των εκατοντάδων μελών του Συνδικάτου να εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους μέσα στο χώρο δουλειάς τους (πάντα έμπαινε η κάλπη σε διαμορφωμένο χώρο σε όλη τη διάρκεια των βαρδιών).
Συναδέλφισσες-συνάδελφοι το κλαδικό Συνδικάτο είναι το στήριγμά μας και γι' αυτό έχει μεγάλη σημασία που ενισχύθηκε αποφασιστικά και μέσα στο εργοστάσιο. Γιατί είναι ο συντονιστής και ο οργανωτής του Αγώνα για όλα τα ζητήματα του κλάδου δίνοντας καθημερινά μάχες με την εργοδοσία.
• Για υπογραφή επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς.
• Για την κατάργηση των δουλεμπορικών κ' εργολαβικών μορφών εργασίας.
• Για τα ζητήματα Υγιεινής και Ασφάλειας στην Εργασία.
• Για να σταματήσει η εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς.
• Για την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.
• Για δικαίωμα για όλους τους εργαζόμενους σε ένα δημόσιο σύστημα Παιδείας-Υγείας.
• Για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ανέργων.
Το τελευταίο διάστημα με αφορμή το χαμό του συναδέλφου μας, ως Σωματείο έχουμε προχωρήσει σε μια σειρά παρεμβάσεων και κινητοποιήσεων με αποκορύφωμα την Απεργία στις 18/4 και την απεργιακή μας Συνέλευση την ίδια μέρα. Από την πρώτη στιγμή διατρανώσαμε, ότι δε θα επιτρέψουμε να ανοίξει το εργοστάσιο με τους ίδιους όρους που έκλεισε για τις μέρες του Πάσχα.
Η πίεσή μας στην εργοδοσία με βάση και τα 5 βασικά αιτήματα που συναποφασίσαμε στη συνέλευση έχει φέρει κάποια αποτελέσματα, όπως την άμεση ανάκληση των παράνομων αναγκαστικών αδειών σε αρκετούς εργαζόμενους. Ο Αγώνας μας συνεχίζεται για την υλοποίηση όλων των αιτημάτων μας.
Στη συνάντηση-παρωδία που προετοίμασε η εργοδοσία στις 3/5, καλώντας τα μέλη του Δ/Σ του Σωματείου και υποτίθεται τους εργαζόμενους να ακούσουν, χωρίς όμως να πάρει κανένα μέτρο για την εξασφάλιση της παρουσίας τους (οι μηχανές δούλευαν κανονικά, καθώς και τα Τεχνικά Τμήματα και Αποθήκες), αρνήθηκε να δώσει γραπτή απάντηση στα δίκαια αιτήματά μας.
Η εργοδοσία παρά το εύλογο διάστημα που είχε στη διάθεσή της με βάση τη Συνέλευσή μας (15 ημέρες) δε δεσμεύτηκε για τίποτα όπως είχαμε ζητήσει, παρά μόνο ψέλλισαν κάποιες γενικολογίες, όπως ότι το εργοστάσιο δουλεύει ρολόι και αόριστες υποσχέσεις για διορθώσεις σε μισθούς, χωρίς να διευκρινίζει το ποιους αφορά και το ύψος αυτών.
Είναι φανερό ότι η εργοδοσία δε θέλει να ακούσει τους εργάτες και τις εργάτριες, δε θα τους κάνουμε τη χάρη συνεχίζουμε για:
• Άμεση μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου για τους δύο συνάδελφους ψυκτικούς στο μηχανοστάσιο.
• Με ευθύνη της εταιρείας να γίνουν εκπαιδευτικά σεμινάρια για πυρκαγιά, σεισμό, πρώτες βοήθειες σε συντονισμό με Πυροσβεστική ΕΚΑΒ, Τεχνικό Ασφαλείας και Γιατρό Εργασίας.
• Να συνεχίσει η εταιρεία τις προσλήψεις μόνιμου ειδικευμένου προσωπικού για την πλήρη κάλυψη όλων των Τμημάτων.
• Υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης Εργασίας με γενναίες αυξήσεις στους μισθούς.
Καλούμε μαζικά όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας να συμμετέχουν στη στάση εργασίας και στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας, τη Τρίτη 9 Μάη και ώρα 13.00-15.00 μμ, για να συζητήσουμε για τις τελευταίες εξελίξεις και να συναποφασίσουμε τα επόμενα βήματά μας.
ΔΥΝΑΤΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιούνιος 2023
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio