ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ EMFI ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ Ν ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Το διοικητικό συμβούλιο καλεί όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας, να συμμετέχουν μαζικά στις εκλογές του Κλαδικού Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών νομού Αττικής και Νήσων.
Την ΠΕΜΠΤΗ 4 ΜΑΙΟΥ θα τοποθετηθεί η κάλπη στο εργοστάσιο διευκολύνοντας όλους και όλες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Η εργοδοσία ενώ στην αρχή είχε εκφράσει την άρνηση της για να μπει η κάλπη στο εργοστάσιο, τελικά πήρε πίσω την απόφαση της.
Την ίδια μέρα θα γίνει η εκλογή της νέας Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (Ε.Υ.Α) του σωματείου μας.
Όση μεγαλύτερη είναι η οργάνωση των εργαζομένων τόσο μεγαλύτερη πίεση θα δέχεται η εργοδοσία ώστε να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα μας.
Είναι νίκη όλων των εργαζομένων στο εργοστάσιο :


• Ότι μετά την απεργιακή κινητοποίηση η εργοδοσία επιτέλους κάνει σωρεία εργασιών σε όλα τα τμήματα και επισκευάζει εξοπλισμούς και μηχανές, στρώνει πλακάκια και κλείνει τρύπες και προχωρεί σε εργασίες βελτίωσης.
• Ότι η εργοδοσία έχει βγει στην αναζήτηση, επιτέλους!!!, για να καλύψει τα τεράστια κενά στην στελέχωση των τμημάτων. Δε χρειαζόταν να καταντήσουν έτσι το εργοστάσιο και τα τμήματα για να πάρουν νέο κόσμο!!!
• Ότι δεν πέρασε η προσπάθεια της, με το έτσι θέλω, να φάει μέρος των αδειών των εργαζομένων. Άφησε τις παρανομίες που έκανε στην άκρη και συμμορφώθηκε με τα όσα ορίζει ο νόμος για τους εργαζόμενους, πράγματα που ισχύουν παντού!!!

Εξακολουθούν όμως να υπάρχουν μεγάλα ερωτήματα όπως...
Γιατί έπρεπε να φτάσουμε έως εδώ;;,
Γιατί έπρεπε να θρηνήσουμε θάνατο συναδέλφου μας;;
Δεν βλέπανε την κατάσταση τα στελέχη και οι διευθυντές που έχουν την ευθύνη για τις εγκαταστάσεις και το προσωπικό;;
Γιατί τόσο καιρό έμεναν στην απραξία;;

Το σίγουρο είναι ότι προσπαθούν να κρύψουν τις ευθύνες τους, αλλού καθησυχάζοντας, αλλού τρομοκρατώντας, αλλού με ψέματα και αλλού με εκδικητική στάση.

Η τρομοκρατία που προσπαθεί να σπείρει μέσα στο εργοστάσιο, η εργοδοσία και που πρωτοστατούν τα διευθυντικά στελέχη της θα πέσει στο κενό. Όσο οι εργαζόμενοι είναι συσπειρωμένοι στο σωματείο μας μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την ανελέητη επίθεση της.

Τα ψέματα της εργοδοσίας Η αλήθεια των εργαζομένων
• όλα είναι καλά και όσα λέγονται είναι υπερβολές του Σωματείου • Τότε γιατί η επιθεώρηση έγραψε 2 σελίδες παρατηρήσεις μόνο από τα μηχανοστάσια αμμωνίας, όπου βρήκε μεγάλη διαρροή στο χώρο και στους συμπιεστές;
• Θα κλείσει το εργοστάσιο με αυτά που κάνει το Σωματείο • Ξέρουμε ότι το εργοστάσιο της ΝΕSTLE, έκλεισε σε μια νύχτα και εκεί ούτε σωματείο υπήρχε, οι εργαζόμενοι είχαν υποστεί 40% μειώσεις και δεν ήταν καν ζημιογόνο
• Συνεχείς έλεγχοι από το ΣΕΠΕ και βεβαίωση προστίμου • Δεν έπεσε κανένα πρόστιμο! Αλλά έγραψαν ένα τετράδιο υποδείξεις για την ασφάλεια των εργαζομένων!
• Το σωματείο φταίει για την κατάσταση στο εργοστάσιο
• Η εργοδοσία ξέρει πρώτη ότι δεν έδινε δεκάρα για τις συντηρήσεις, αρνείται την επιχειρησιακή σύμβαση και κρατά ακόμα συμβασιούχους τους τελευταίους 2 ψυκτικούς που είναι εκεί πάνω από 5 χρόνια.
• Δεν υπάρχουν χρήματα για αυξήσεις!!! • Κάθε χρόνο οι ιδιοκτήτες παίρνουν τα μερίσματα στο ακέραιο, μένει το εργοστάσιο με μισοάδεια ταμεία, δανείζεται για τη λειτουργία του, αυτό οδηγεί στο μαρασμό και στο λουκέτο!!!
• Οι μόνιμοι δε νοιάζονται για τα χαμένα μεροκάματα των εποχικών • Πρώτο το σωματείο απαιτεί τη μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των Εποχικών και Πρώτη η εργοδοσία το αρνείται!!
• Το σωματείο φταίει για τις ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ που κόβονται • Οι υπερωρίες να γίνονται κανονικά όπου και όταν χρειάζεται, αλλά αυτό είναι διαφορετικό από τα συνεχόμενα 12ωρα εβδομάδων!!!
• Εμείς νοιαζόμαστε για εσάς (εργοδοσία και διευθυντές) • Μιλάνε οι χορτάτοι, για τους πεινασμένους!!!

Συνεχίζουμε τον αγώνα και απαιτούμε

1. Σε όσους εργαζόμενους έδωσαν αναγκαστική άδεια από 18 Απριλίου λόγω αδυναμίας παραγωγής με υπαιτιότητα της εργοδοσίας, τις συγκεκριμένες ημέρες θα πρέπει να τις πληρώσουν ή να τους απασχολήσουν σε άλλα πόστα.
2. Οι δύο συνάδελφοι ψυκτικοί στο μηχανοστάσιο οι οποίο εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου αυτές να μετατραπούν εδώ και τώρα σε αορίστου χρόνου.
3. Με ευθύνη της εταιρίας να γίνουν εκπαιδευτικά σεμινάρια για πυρκαγιά, σεισμό, πρώτες βοήθειες σε συντονισμό με πυροσβεστική, ΕΚΑΒ, τεχνικό ασφαλείας και ιατρό εργασίας.
4. Άμεσες προσλήψεις μόνιμου ειδικευμένου προσωπικού στα τμήματα ψυχροστάσιο (3 εργαζόμενοι), ηλεκτρολογείο (2 εργαζόμενοι), μηχανικοί παραγωγής (2 εργαζόμενοι), utilities (1 εργαζόμενος), θερμαστήριο (1 εργαζόμενος)
5. Υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας με γενναίες αυξήσεις στους μισθούς.
Συμμετέχουμε μαζικά στις αρχαιρεσίες του συνδικάτου την Πέμπτη 4 Μαΐου
ώρες 10.00πμ έως 16.30μμ και 21.00μμ έως 23.00μμ
Συμμετέχουμε στις αρχαιρεσίες για τη ανάδειξη της νέας Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (Ε.Υ.Α) του σωματείου μας.
Όλοι στην Γενική Συνέλευση του σωματείου την Τρίτη 9/5 στις 1.00 το μεσημέρι όπου θα αποφασίσουμε τις παραπέρα κινήσεις μας για την ικανοποίηση των
δίκαιων αιτημάτων μας.
ΔΥΝΑΤΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ!
Το Διοικητικό Συμβούλιο

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιούνιος 2023
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio