ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους, τη φτωχή αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους, τους επιστήμονες που με την μαζική παρουσία τους σε κάθε πόλη της χώρας, τίμησαν αγωνιστικά την αιματοβαμμένη εξέγερση στο Σικάγο, τους ηρωικούς αγώνες του εργατικού κινήματος, με το σύνθημα "οι αγώνες των εργατών όλου του κόσμου, θα νικήσουν". Οι μήνες που προηγήθηκαν έχουν τη σφραγίδα των μεγάλων απεργιακών αγώνων στη χώρα μας αλλά και σε πολλές χώρες του κόσμου. Το σύστημα που γεννά την εκμετάλλευση, τους πολέμους, την αδικία δέχεται τα εργατικά πυρά από εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες και νεολαία που με αφοβία, με αντοχή και με διάρκεια στον αγώνα τους, διεκδικούν ζωή και δουλειά με δικαιώματα.

Στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας μας τίμησε με την παρουσία της μεγάλη αντιπροσωπία Γάλλων εργατών που το τελευταίο διάστημα βρίσκονται σε συνεχείς κινητοποιήσεις για να αποκρουστεί το αντεργατικό-αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μακρόν, απαντώντας αγωνιστικά στην κρατική και εργοδοτική βία, στην καταστολή.

Οι αγώνες των εργατών όλου του κόσμου στέλνουν ελπιδοφόρα μηνύματα αγωνιστικής ανάτασης, αντίστασης και ευθείας σύγκρουσης με τη γραμμή της προστασίας των επιχειρηματικών κερδών. Με αφορμή το πρόσφατο έγκλημα στις ράγες των Τεμπών φανερώθηκε ακόμα πιο έντονα στα μάτια του εργαζόμενου λαού, πως η αιτία που αντιμετωπίζει την ανθρώπινη ζωή ως καύσιμο έχει όνομα και λέγεται «κέρδος». Τα κέρδη είναι η αιτία των ανύπαρκτων μέτρων ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους, με αποτέλεσμα αυτές τις μέρες να μετράμε νεκρούς συναδέλφους μας εν ώρα εργασίας, σε εργοστάσια και μεγάλους χώρους δουλειάς.

Τα κέρδη είναι η αιτία που η ανεργία και τα parttime καταδικάζουν τους εργαζόμενους στα ψίχουλα, να ψάχνουν την ανακούφιση σε pass της παρηγοριάς και στα καλάθια της κοροϊδίας. Το καπιταλιστικό κέρδος είναι το εύφλεκτο υλικό που φουντώνει τη φωτιά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, με υπαρκτό τον κίνδυνο μεγαλύτερης κλιμάκωσης και γενίκευσης του πολέμου.

Ο λαός μας δεν έχει τίποτα να κερδίσει, περιμένοντας καλύτερες μέρες από τα ψέματα αυτών που κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα. Υπάρχει σημαντική πείρα για να μην οδηγηθούμε σε αυταπάτες και λαθεμένες επιλογές. Η σημερινή αρνητική κατάσταση δεν αλλάζει βάζοντας ξανά πλάτη, κάνοντας νέες θυσίες και τρώγοντας τα νέα παραμύθια τους. Οι λύσεις έρχονται από την οργανωμένη δράση, μακριά και πέρα από τον καπιταλιστικό μονόδρομο, της ΕΕ και των κυβερνήσεών της.

Οι αγώνες των εργατών στη χώρα μας και σε όλον τον κόσμο μπορούν να νικήσουν! Είναι αυτοί που σε κάθε χρονική περίοδο ήταν αυτοί που έφεραν σε δύσκολη θέση τους εκμεταλλευτές, που αμφισβήτησαν την κυριαρχία και την εξουσία τους. Η εργατική τάξη μπορεί να καταργήσει την καπιταλιστική σκλαβιά και να κτίσει μια νέα κοινωνία χωρίς αυτούς και τον παρασιτικό ρόλο τους. Αυτό τρέμουν οι εκμεταλλευτές του πλούτου μας σε όλον τον κόσμο!

Ο τρόμος τους να γίνει υπόσχεση μας!
Νόμος είναι το δίκιο μας! Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!
Ζήτω η ΕΡΓΑΤΙΚΗ-ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!
Ζήτω η παγκόσμια εργατική τάξη!

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Μάιος 2024
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio