ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ Ν ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 16 ΜΑΡΤΗ

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΙΣ 11:30 π.μ.
ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ!
Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα με βάση την εποχή μας, καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.
Το ΔΣ του Συνδικάτου χαιρετίζει τους χιλιάδες που συμμετείχαν στις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα στην απεργία της Τετάρτης 8 Μάρτη και στα συλλαλητήρια στις 12 Μαρτίου. Προετοιμάζουμε παραπέρα κλιμάκωση της πάλης μας για να μην υπάρξει συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη, με νέα ΑΠΕΡΓΙΑ!
Να σημάνει ξεσηκωμός σε όλα τα εργοστάσια του κλάδου!


Η οργή να βρει διέξοδο στην οργανωμένη πάλη για υγεία και ασφάλεια στην εργασία και τη ζωή, αξιοπρέπεια και δικαιώματα!
Δεν μας ξεγελά η υποκριτική στάση και τα κροκοδείλια δάκρυα της κυβέρνησης και των κομμάτων που υπηρετούν αυτή την πολιτική που δεν διστάζει να δολοφονεί το λαό καθημερινά για τα κέρδη! Είναι αποκλειστικοί υπεύθυνοι γιατί με την πολιτική τους, τη λογική κόστους – οφέλους και τη μόνη έγνοια τους τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, ρημάζουν τις ζωές μας, μας δολοφονούν!
Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη με τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες είναι συνέχεια των μεγάλων καταστροφών με θύματα από τις πυρκαγιές, από τις πλημμύρες, τους σεισμούς, τα καθημερινά εργατικά ατυχήματα με νεκρούς και σακατεμένους εργάτες στους χώρους δουλειάς.
Η θλίψη και η οργή να μετατραπεί σε αγωνιστική, μαχητική διεκδίκηση!
Παίρνουμε όλες και όλοι θέση στον αγώνα! Οργανωμένα μέσα από το συνδικάτο, απαιτώντας, διεκδικώντας και κατακτώντας ουσιαστικά μέτρα ασφαλείας της εργασίας, πραγματική προστασία της ζωής. Δικαιώματα που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας με βάση τις δυνατότητες που αναδύονται από την επιστήμη και την τεχνολογία σήμερα! Σταθερή εργασία και ωράρια, αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα, κατοχυρωμένα με συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με ελεύθερο χρόνο για όλους τους εργαζόμενους.
Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας στους χώρους δουλειάς του κλάδου. Να ελεγχθούν οι κτιριακές εγκαταστάσεις ώστε σε έναν ενδεχόμενο σεισμό να μην θαφτούν συνάδελφοι κάτω από συντρίμμια.
Να συντηρηθούν τα μηχανήματα ώστε να μην κάνουν μαρτύριο την εργασία και να μην γίνονται επικίνδυνα. Να υπάρχει εκπαίδευση μέσα στο χρόνο εργασίας για πρώτες βοήθειες και έκτακτες καταστάσεις. Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου.

Το καπιταλιστικό κέρδος μας οδηγεί στις κοιλάδες του θανάτου!
Την τεράστια κερδοφορία του κλάδου τροφίμων και ποτών την πληρώνουμε ακόμα και με νεκρούς. Πολλοί ακόμα συνάδελφοι τραυματίες, ακρωτηριασμένοι, με επαγγελματικές ασθένειες. Αυτά τα "εγκλήματα" εργοδοσία και κράτος επιδίωξαν να τα συγκαλύψουν, να τα ρίξουν στην ατομική ευθύνη. Στους χώρους δουλειάς η εντατικοποίηση της εργασίας σπάει κόκκαλα, ελαστικές σχέσεις εργασίας, μισθοί στα τάρταρα κτλ.
Τώρα είναι ώρα ευθύνης για την κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο του κλάδου, με συνειδητή ατομική επιλογή να δυναμώσουμε την οργανωμένη συλλογική δράση. Μόνο έτσι, μαζικά και οργανωμένα, μπορεί ο αγώνας μας να ακυρώσει στην πράξη τους σχεδιασμούς τους, να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη, να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας.
Σήμερα μπορεί να εξασφαλιστούν αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας, Προσχολικής Αγωγής, ασφαλείς μεταφορές.
Παίρνουμε την υπόθεση της ζωής μας και των οικογενειών μας στα δικά μας χέρια!
Μονόδρομος για εμάς τους εργαζόμενους είναι ο μαζικός, ενωμένος αγώνας σε κάθε χώρο δουλειάς, στον κλάδο, συντονισμένα και με άλλους κλάδους σε κάθε νομό, σε κάθε περιφέρεια, πανελλαδικά.
Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε όλους τους εργαζόμενους, να οργανωθούν στο κλαδικόσυνδικάτο ώστε ο αγώνας μας να γίνει πιο αποτελεσματικός, να έχουμε περισσότερες νίκες!
Τώρα είναι ώρα να σηκώσουμε ανάστημα και με όπλο μας τον οργανωμένο, διεκδικητικό αγώνα, να "πολεμήσουμε", μαζικά και θαρραλέα, για τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες. Κόντρα στις αιμοσταγείς επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων, των κυβερνήσεων τους!
Διεκδικούμε:
 Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
 Την ενίσχυση του Δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας
 Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Έλεγχος εδώ και τώρα αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.
 Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.
 Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ
ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕΖΩΗ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ - ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Μάρτιος 2023
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio