ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ Ν ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ – ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12μμ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
Οι μαζικές κινητοποιήσεις του τελευταίου χρονικού διαστήματος στη Χαλκίδα αλλά και σε όλη τη χώρα, η μεγάλη επιτυχία της Πανελλαδικής Πανεργατικής απεργίας στις 8 Μαρτίου 2023, μας δίνουν ώθηση ώστε η νέα απεργία την Πέμπτη 16 Μαρτίου, να στεφθεί με ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία. Αυτός είναι ο δρόμος για να δικαιωθούν οι 57 νεκροί των Τεμπών που δολοφονήθηκαν για τα κέρδη των λίγων. Η έλλειψη μέτρων ασφαλείας για την ανθρώπινη ζωή δεν είναι εξαίρεση αλλά κανόνας και όχι μόνο στη χώρα μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με δημοσιευμένα στοιχεία τηλεδιοίκηση τρένων υπάρχει μόνο στο 13% των σιδηροδρομικών δικτύων ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης!!!


Είπαν την αλήθεια, ότι «αν λέγαμε, ότι υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας στα τραίνα, δεν θα ταξίδευε κανείς με τραίνο» και δεν θα είχε κέρδη η Hellenic Train. Η κερδοφορία θα θίγονταν και αν μαζί με τον "κρατικό" ΟΣΕ λάμβαναν μέτρα ασφάλειας, έκαναν προσλήψεις, εκπαίδευαν προσωπικό κτλ!
Ίδια είναι η κατάσταση και στους χώρους δουλειάς του κλάδου όπου λιώνουν κορμιά. Τα εργατικά ατυχήματα είναι συχνά, 12 επίσημα καταγεγραμμένα θανατηφόρα μόνο το τελευταίο διάστημα. Άλλοι μένουν σακάτηδες, ενώ η εντατικοποίηση της εργασίας τσακίζει κόκαλα, οι επαγγελματικές ασθένειες καλπάζουν παρότι σήμερα υπάρχουν όλες αυτές οι δυνατότητες, η ζωή να ήταν επίγειος παράδεισος.
Το πως τσακίζονται οι ζωές μας για τα κέρδη των λίγων μπορεί να το δει καθένας αν συγκρίνει έναν εργάτη ή εργάτρια του κλάδου που βγαίνει στη σύνταξη στα 67 χρόνια, με έναν βιομήχανο, εφοπλιστή, τραπεζίτη, ίδιας ηλικίας που όμως δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του.
Οι κίνδυνοι από το κυνήγι του κέρδους αγγίζουν και τις άλλες πλευρές τις ζωής μας, έξω από την εργασία.
Στα νοσοκομεία που καταρρέουν από έλλειψη προσωπικού, στους χώρους εκπαίδευση που στην πλειοψηφία στεγάζονται σε άθλιες εγκαταστάσεις, στις υποδομές άθλησης, στους ελεύθερους χώρους, στα ΜΜΜ κτλ.
Για αυτήν την σημερινή κατάσταση ευθύνες υπάρχουν σε όλες τις κυβερνήσεις που κάθε μία συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε η προηγούμενη. Όλες τους υπηρέτησαν και υπηρετούν τα κέρδη των λίγων.
ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ "ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΒΓΕΙ" – ΤΩΡΑ ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ
Ο μόνος τρόπος να γίνει καλύτερη η ζωή είναι με τους αγώνες μας να επιβάλλουμε καλύτερους όρους και συνθήκες εργασίας και ζωής. Τέτοια αποτελέσματα έχουμε στους χώρους δουλειάς του κλάδου που διεκδικούμε και πετυχαίνουμε κατακτήσεις. Αυτή θα είναι η δικαίωση και για αυτούς που έφυγαν από τη ζωή. Να μη φύγουν και άλλοι από την ίδια αιτία, για τα κέρδη των λίγων.
• Να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το έγκλημα στα Τέμπη, να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των σιδηροδρομικών, σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μεταφορές.
• Προσλήψεις στο νοσοκομείο Χαλκίδας και σε όλες τις δομές υγείας της Εύβοιας, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία.
• Αντισεισμική, αντιπλημμυρική, αντιπυρική προστασία. Άμεσα μέτρα σε περιπτώσεις που προειδοποιούν, για να μην "...περιμένουμε το δυστύχημα που έρχεται, για να τους δούμε να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα..." όπως πχ το κτίριο των ΕΠΑΛ (Βούρκο).
• Λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς του κλάδου.
• Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις για όλους τους συναδέλφους, κατάργηση των δουλεμπορικών-εργολαβικών γραφείων κτλ.

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Μάρτιος 2023
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio