ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΓΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΝΑΚΙ-HQF

Συνάδελφοι-σσες
Το Δ.Σ. του Σωματείου μας, καταγγέλλει τις πρακτικές της εργοδοσίας του ΚΑΝΑΚΙ-HQF, που καθυστερεί την πληρωμή του Δεκέμβρη για ακόμα πέντε ημέρες, αγνοώντας το πώς θα ζήσουν οι εργαζόμενοι αυτές τις ημέρες. Η απόφαση τους αυτή αφορά και τα δύο εργοστάσια, ΚΑΝΑΚΙ-ΜΙΜΙΚΟΣ, αφήνοντας δηλαδή απλήρωτους εκατοντάδες εργαζόμενους, άλλωστε μόνον ευχάριστες αναμνήσεις δεν έχουν οι εργαζόμενοι των δύο αυτών εργοστασίων από τις καθυστερήσεις πληρωμών, καθώς το 2012 με παρόμοιο τρόπο ξεκίνησε η εργοδοσία φτάνοντας σε οφειλές 2 μηνών που αποπληρώθηκαν τελικά ύστερα από χρόνια.

Οι εργαζόμενοι της ΦΑΓΕ στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των επιχειρησιακών Σωματείων των δύο αυτών εργοστασίων την Τρίτη 17 Γενάρη 2023, που οι εταιρίες ως γνωστόν ανήκουν στην οικογένεια Φιλίππου, εκφράζουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στις πύλες των εργοστασίων μαζί με τους συναδέλφους του κλάδου, την Ομοσπονδία μας και τα κλαδικά Συνδικάτα Αττικής και Εύβοιας, δε θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων, που δεν είναι υπόθεση μόνο των συναδέλφων του ΚΑΝΑΚΙ και του ΜΙΜΙΚΟΣ, αλλά όλων των εργαζόμενων στα εργοστάσια συμφερόντων οικογένειας Φιλίππου.
Καμία ανοχή σε κανένα αντεργατικό σχεδιασμό της εργοδοσίας στα εργοστάσια συμφερόντων οικογένειας Φιλίππου.
Απαιτούμε την άμεση καταβολή το συνόλου των δεδουλεμένων του Δεκέμβρη, καθώς και των αιτημάτων των Σωματείων για την υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων με αυξήσεις.

Ιανουάριος 2023