ΔΗΛΩΣΗ ΘΑΝΑΣΗ ΓΚΩΓΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΩΝ 4000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ


Με την έναρξη του νέου έτους και στην πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) ανανεώθηκε η σύμβαση των 4000 εργαζόμενων στο Δημόσιο σύστημα της υγείας για 12 επιπλέον μήνες «υπό τους ίδιους όρους και στις ίδιες θέσεις». Οι 4000 εργαζόμενοι μπαίνουν στον 7ο χρόνο αδιάκοπης εργασίας τους, σε 100 διαφορετικές ειδικότητες στο δημόσιο σύστημα Υγείας, σε θέσεις μόνιμου προσωπικού, στελεχώνοντας επιτυχώς ολόκληρα τμήματα, κλινικές και διευθύνσεις. Είναι εργαζόμενοι που βρέθηκαν και συνεχίζουν να βρίσκονται μέσα στην καρδία αντιμετώπισης της πανδημίας.


Ενώ αναγνωρίζεται στην απόφαση του ΔΣ και στην επιστολή του Υπουργείου Εργασίας ότι οι εργαζόμενοι «παρέχουν κρίσιμη και ουσιαστική υποστήριξη» και πως «η εμπειρία και οι δεξιότητες που έχουν αποκτήσει καθιστά αναγκαία την παρουσία τους για την εύρυθμη λειτουργία των Δομών και των φορέων υγείας», παραμένουν και με τη νέα απόφαση σε διαρκή ομηρία.
Οι εργαζόμενοι αν και θα έπρεπε ήδη να έχουν μονιμοποιηθεί στο δημόσιο σύστημα Υγείας, που παραμένει αθωράκιστο, όχι μόνο εγκλωβίζονται σε διαρκή ομηρία που ανανεώνεται ανά έτος αλλά παραμένουν παγωμένοι στο ίδιο μισθολογικό καθεστώς, δεν αναγνωρίζονται προϋπηρεσία, ωριμάνσεις.
Στις πρώτες συζητήσεις γύρω από τα συνολικά δικαιώματα των εργαζομένων, η απάντηση στο ΔΣ της ΔΥΠΑ και κυρίως από την κυβέρνηση ήταν πως οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι είναι ενταγμένοι σε πρόγραμμα με σαφείς τους όρους και το οικονομικό σκέλος του, τα οποία δε μπορούν να μεταβληθούν.
Είναι στο χέρι των εργαζομένων στα νοσοκομεία, των σωματείων τους, συνολικά του εργαζόμενου λαού, να διορθωθεί αυτή η αδικία, να στηριχθεί το Δημόσιο Σύστημα υγείας με προσλήψεις και υποδομές, να μονιμοποιηθούν οι 4000 εργαζόμενοι, να αυξηθεί ο μισθός τους, να αναγνωριστεί η προϋπηρεσία.

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιανουάριος 2023
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio