ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ Ν ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΒΓΑΛ

Να παρθεί πίσω η απόλυση!
Καταδικάζουμε την εκδικητική απόφαση της εταιρίας ΜΕΒΓΑΛ, να απολύσει συνάδελφο, μέλος του Συνδικάτου μας γιατί έκανε το «λάθος» να ζητήσει να μη δουλεύει απλήρωτες υπερωρίες! Η επίθεση προς τον εργαζόμενο ξεκίνησε όταν μαζί με άλλους συναδέλφους του, ζήτησαν να σταματήσουν να δουλεύουν απλήρωτες και αδήλωτες υπερωρίες. Εδώ και αρκετό καιρό στο Συνδικάτο μας έχουν φτάσει καταγγελίες επανειλημμένα από τους εργαζόμενους της εταιρίας, για μια σειρά προβλήματα που δημιουργεί η διοίκηση.Τους ζητείται πολύ συχνά να δουλεύουν πέραν του ωραρίου χωρίς να πληρώνονται, δεν δηλώνονται στον ΕΦΚΑ οι παραπάνω ώρες δουλειάς, δεν παίρνονται επαρκή μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από το κρύο των ψυγείων, ενώ πολλές φορές υποχρεώνει να μπαίνει 2ο άτομο στο φορτηγό που φεύγει για δρομολόγιο αντίθετα στις οδηγίες σχετικά με την προστασία ενάντια στονCovid-19.


Τα μέτρα προστασίας ενάντια στην πανδημία ήταν η πρόφαση που επικαλέστηκε η εταιρία για να επιπλήξει τον εργαζόμενο και να τον προειδοποιήσει πως θα τον απολύσει. Μερικές μέρες μετά την προσχηματική επίπληξη η εταιρία προχώρησε στην εκδικητική απόλυσή του, μετά από 11,5 χρόνια δουλειάς!
Η εταιρία έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο όταν θίχτηκαν τα κέρδη της! Πετάει στο δρόμο έναν εργαζόμενο, επειδή ζήτησε το αυτονόητο, σε μια περίοδο έντονης αβεβαιότητας και μεγάλης ανεργίας, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και της οικονομικής κρίσης στην οποία μπαίνει η χώρα μας.
Θεωρούμε απαράδεκτη αυτή την τακτική και απαιτούμε από την εταιρία:
• να πάρει πίσω την άδικη και εκδικητική απόλυση
• να τηρεί τα ωράρια των εργαζομένων και να πληρώνει τις υπερωρίες τους
• να καταβάλει το επίδομα γάλακτος, το οποίο τους οφείλει
• να λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων
• να σταματήσει η τρομοκρατία και η εντατικοποίηση
Η εργοδοσία σε κάθε χώρο δουλειάς αξιοποιεί τους ελλιπείς ή ανύπαρκτους ελέγχου στους χώρους δουλειάς από το κράτος, την κυβερνητική προπαγάνδα περί ατομικής ευθύνης για την καταπολέμηση της πανδημίας, το νομοθετικό πλαίσιο που είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της. Καλούμε τους συναδέλφους του κλάδου μας να μαζικοποιήσουν το Συνδικάτο γιατί αποτελεί τη μοναδική λύση απέναντι στην επίθεση κράτους και εργοδοσίας.

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Φεβρουάριος 2021
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

Π.Α.ΜΕ. Web Radio