ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ Κ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ
Βρισκόμαστε μπροστά στο τρίτο κύμα της πανδημίας και αντί να εισακουσθούν τα αιτήματα των υγειονομικών για ουσιαστική ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας, η κυβέρνηση μείωσε τις δαπάνες για την Υγεία στον κρατικό προϋπολογισμό του 2021 κατά 600 εκατομμύρια ευρώ. Το δημόσιο σύστημα υγείας έχει μετατραπεί σε σύστημα μιας νόσου και χιλιάδες ασθενείς, με χρόνια και σοβαρά νοσήματα, στερούνται ουσιαστικά περίθαλψης καθώς και οι δομές πρωτοβάθμιας υγείας είναι πρακτικά διαλυμένες.

Η κυβέρνηση διαχειρίζεται την κατάσταση με μοναδικό γνώμονα την προστασία των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Γι'αυτό αρνείται να πάρει μέτρα προστασίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στους χώρους δουλειάς με αποτέλεσμα πολλά μεγάλα εργοστάσια, ειδικά στον δικό μας κλάδο, να μετατραπούν σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού.
Καταδικάζουμε τις εισαγγελικές και πειθαρχικές διώξεις εις βάρος πρωτοπόρων συνδικαλιστών υγειονομικών που αγωνίζονται για το δικαίωμα του λαού να έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας σύμφωνα με το σημερινό επίπεδο ανάπτυξης της επιστήμης. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και από κοινού με τους υγειονομικούς να διεκδικήσουμε:
-Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού
-Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας
-Ουσιαστικά μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Μαζικά διαγνωστικά τεστ με ευθύνη κράτους και εργοδοσίας.
-Επαναλειτουργία του κέντρου υγείας στη ΒΙ.ΠΕ Σίνδου
-Παύση κάθε δίωξης εις βάρος αγωνιζόμενων συνδικαλιστών

Φεβρουάριος 2021