ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΑΜΕ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

Προς: Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών
κ. Σταϊκούρα

Κύριε Υπουργέ
Επικοινωνούμε μαζί σας για το επείγον ζήτημα της απόλυσης πάνω από 100 εργαζόμενων στην καθαριότητα των υπηρεσιών του Υπουργείου σας και μάλιστα εν μέσω πανδημίας. Πρόκειται για εργαζόμενες που για πάρα πολλά χρόνια (έως και 18) καθάριζαν και όχι μόνο, τα κτίρια του Υπουργείου Οικονομικών, με συνεχείς συμβάσεις ορισμένου χρόνου που πέρασαν από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων είκοσι χρόνων χωρίς να έχουν σταθερή και μόνιμη εργασία και τώρα δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις τους. Καθάριζαν δεκάδες τετραγωνικά των κτιρίων του Υπουργείου Οικονομικών και μάλιστα έκαναν και άλλες εργασίες πέραν της καθαριότητας.


Ενώ ειδικά τον τελευταίο χρόνο βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την προστασία των εργαζομένων των Υπηρεσιών σας καθώς και του κοινού από την πανδημία, οι ίδιες βρίσκονται απροστάτευτες απέναντι στην πανδημία των απολύσεων και της ανεργίας που ενορχηστρώνει το ίδιο το Υπουργείο σας. Ενώ καθημερινά επιδοτεί με εκατομμύρια μεγαλοεπιχειρήσεις και εργολάβους.
Στηρίζουμε τα αιτήματα των εργαζομένων. Στηρίζουμε επίσης τις κινητοποιήσεις τους αύριο Τρίτη 23 Φλεβάρη στις 10 π.μ. και απαιτούμε τώρα από το Υπουργείο Οικονομικών να ανακαλέσει την απόφαση του και να μετατρέψει όλες τις συμβάσεις των εργαζομένων σε Αορίστου Χρόνου. Θεωρούμε αυτονόητο ότι κατά την διάρκεια της κινητοποίησης θα δεχτείτε αντιπροσωπεία τους.

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιούλιος 2021
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio