ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ Ν ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Συναδέλφισσα και συνάδελφε,
Όλο το προηγούμενο διάστημα το Συνδικάτο μας βρέθηκε στην πρώτη γραμμή, στους χώρους δουλειάς και στους δρόμους του αγώνα, παρά τις απαγορεύσεις, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, απέναντι σε εκείνους που θέλουν να διατάξουν γενικό σιωπητήριο στις διεκδικήσεις των εργαζομένων με πρόσχημα την πανδημία.
Η εργοδοσία στον κλάδο μας συνεχίζει τις αυθαιρεσίες με :
• Απανωτές αναστολές εργασίας ενώ η κερδοφορία της παραμένει ίδια ή και αυξημένη
• Εργαζόμενους σε δήθεν αναστολή που πηγαίνουν κανονικά για δουλειά με αμοιβή τα 534€ του επιδόματος
• Εντατικοποίηση και αύξηση της κερδοφορίας με αμέτρητες υπερωρίες, πολλές φορές απλήρωτες
• Εκδικητικές απολύσεις και τρομοκρατία σε όσους διεκδικούν τα αυτονόητα
• Ελλείψεις σε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς


Στο διάστημα που μας πέρασε η αύξηση των εξαγωγών για τις επιχειρήσεις του κλάδου μας στην Κρήτη ήταν 17,5% σε σχέση με πέρσι. Η κρίση λοιπόν, είναι ευκαιρία για αυτούς και καταστροφή για τους εργαζόμενους.
Συναδέλφισσα και συνάδελφε,
Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τους συμβιβασμένους με την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις εργατοπατέρες ,της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, ούτε από την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ που ζητάει συγκλίσεις και υπουργούς κοινής αποδοχής, για να συμπράξει στο έγκλημα που η Ν.Δ. αποκαλεί κυβερνητικό έργο.
Είδαμε την αποτελεσματικότητα τους στην υγείαχωρίς κλίνες ΜΕΘ, χωρίς προσλήψεις γιατρών και υγειονομικών την ώρα που μετράμε εκατοντάδες νεκρούς. Είδαμε το ενδιαφέρον τους για την παιδεία με αύξηση των μαθητών ανά τμήμα, με ανοιχτά παράθυρα στα σχολεία το καταχείμωνο, με αστυνομία μέσα στα Πανεπιστήμια, τα οποία ξέχασαν όμως να ανοίξουν εδώ και ένα χρόνο!
Τώρα βλέπουμε ξανά την αντίληψη που έχουν για τα εργασιακά:
Η κυβέρνηση της Ν.Δ., έχοντας πάρει τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει βαλθεί να τσακίσει τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, όπως το 8ωρο που γίνεται 10ωρο και η απεργία που θα βγαίνει παράνομη με το παραμικρό! Παράλληλα βάζουν χέρι στην κοινωνική ασφάλιση με μη εγγυημένες επικουρικές συντάξεις για τους νέους ασφαλισμένους.Όλα αυτά με πρόσχημα την πανδημία και μέσα σε καραντίνα για να μπορούν με περισσότερη ευκολία να εντείνουν την καταστολή απέναντι στο εργατικό κίνημα.
Συναδέλφισσα και συνάδελφε,
Δεν χωράει άλλος συμβιβασμός και αναμονή. Δυναμώνουμε τις φωνές μας και σηκώνουμε το κεφάλι ψηλά. Η δύναμη μας βρίσκεται στο συνδικάτο μας. Έχουμε πού να απευθυνθούμε, δεν είμαστε μόνοι μας απέναντι στην εργοδοσία.
Με αξιοπρέπεια, με όπλο την οργάνωση και τους αγώνες μας, παλεύουμε για τα μεροκάματα μας, τους μισθούς μας, την καλυτέρευση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία, για κάθε ζήτημα στους χώρους δουλειάς, για το δίκιο μας!

 Είμαστε σε ετοιμότητα για κήρυξη απεργίας όταν η κυβέρνηση φέρει τον αντεργατικό οδοστρωτήρα στη Βουλή!

 Διεκδικούμε ανυποχώρητα Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις!

 Απαιτούμε να παρθούν όλα τα μέτρα προστασίας για την υγεία και τη ζωή μας από την κυβέρνηση και την εργοδοσία!

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Φεβρουάριος 2021
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

Π.Α.ΜΕ. Web Radio