ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΙΜΙΚΟΣ

Καταγγέλλουμε τη νέα εργοδοτική αυθαιρεσία από την εταιρεία ΜΙΜΙΚΟΣ–HQF (Hellenic Quality Foods – όμιλος ΦΙΛΙΠΠΟΥ) που έβαλε "τιμωρία" συνάδελφο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) του Συνδικάτου μας επειδή αρνήθηκε να υπογράψει την παράνομη άδεια άνευ αποδοχών. Παραμονή Χριστουγέννων και παραμονή Πρωτοχρονιάς η ΜΙΜΙΚΟΣ–HQF για να ρυθμίσει ανάγκες της παραγωγής αξίωσε από τους συναδέλφους της νυχτερινής βάρδιας να υπογράψουν ότι αιτούνται είτε μία ημέρα κανονική άδεια είτε μία ημέρα άδεια άνευ αποδοχών. Το γεγονός κατάγγειλε το Συνδικάτο μας στην επιθεώρηση εργασίας Εύβοιας γιατί η χορήγηση τέτοιων αδειών προβλέπεται για να καλύπτονται προσωπικές ανάγκες των εργαζομένων και όχι για να ρυθμίζεται η παραγωγή.


Η συνάδελφος, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου μας, που ήταν στη νυχτερινή βάρδια την παραμονή της Πρωτοχρονιάς δεν υπέγραψε το παράνομο έγγραφο.
Τότε, η ΜΙΜΙΚΟΣ–HQF ζήτησε από τη συνάδελφο να πάει να εργαστεί κανονικά κάτι που η ίδια έκανε. Πηγαίνοντας όμως στο χώρο του εργοστασίου είδε ότι δεν υπήρχε παραγωγική διαδικασία να εργαστεί, ενώ η εταιρεία είχε αφήσει "μήνυμα" να κάτσει στο φυλάκιο της πύλης μέχρι τις 6 το πρωί που τελειώνει η βάρδια της.
Επισημαίνουμε ότι η συνάδελφος δεν έχει προσληφθεί ως φύλακας, ούτε έχει την ανάλογη εκπαίδευση για αυτά τα καθήκοντα, ούτε εφοδιάστηκε από την εταιρεία από τα αντίστοιχα για αυτή τη θέση μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ). Επίσης έχει συμβεί φύλακες να έχουν έρθει αντιμέτωποι με ιδιαίτερους κινδύνους κατά τη διάρκεια της βάρδιάς τους. Αν συνέβαινε το οτιδήποτε, παραμονή Πρωτοχρονιάς, στη συνάδελφο, θα ήταν με αποκλειστική ευθύνη της εταιρείας.
Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη, παράνομη και εκδικητική συμπεριφορά της ΜΙΜΙΚΟΣ–HQF και ζητάμε την άμεση παρέμβαση της υπηρεσίας σας.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιανουάριος 2021
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio