ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΙΣ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

 

Συνάδελφοι, γνωρίζουμε πια όλοι ότι "τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα" που λέγονται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αποτελούν προπέτασμα καπνού, προκειμένου να κρύψουν την περαιτέρω μείωση των μισθών και των συντάξεων μέσω της μείωσης του αφορολόγητου, τον περιορισμό και στο τέλος την κατάργηση των ΒΑΕ, το τσάκισμα των συνδικαλιστικών ελευθεριών, την επίθεση στη λαϊκή κατοικία μέσω των πλειστηριασμών, που θα ενταθούν το επόμενο διάστημα. Οι 700 και πλέον αντιλαϊκοί νόμοι που ψηφίσθηκαν όλα αυτά τα χρόνια και τσάκισαν δικαιώματα και ζωές, θα εφαρμοστούν μέχρι κεραίας, κανέναν δεν θα καταργήσουν. Η "δίκαιη" ανάπτυξη σημαίνει ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060(!).

Η απεργία στις 28 Νοέμβρη, ήταν μαχητική-αγωνιστική απάντηση απέναντι στα ψέματα και τις απάτες της κυβέρνησης, σε επιχειρηματικούς ομίλους και μεγαλοεργοδοσία, τους εργατοπατέρες, που επιδίωξαν με κάθε υπονομευτικό τρόπο να υπάρξει σιγή νεκροταφείου.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κλιμακώνει την επίθεση της μέσα από την προετοιμασία ενός σκληρού, ταξικού, αντιλαϊκού προϋπολογισμού με δεκάδες νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, θα συνεχίσουν να πληρώνουν δυσβάσταχτους έμμεσους και άμεσους φόρους που αυξάνονται κατά 1 δις. ευρώ, ΕΝΦΙΑ, με διατήρηση των κουτσουρεμένων συντάξεων και μισθών.
Η εξισορρόπηση του ελλείμματος από την αναβολή της μείωσης των συντάξεων, θα προέλθει από την περικοπή δαπανών που αφορούν τα λαϊκά στρώματα, όπως τα σχολικά γεύματα 190 εκ. ευρώ, η δημιουργία μονάδων προσχολικής εκπαίδευσης 140 εκ. ευρώ, η επιδότηση φτωχών ασφαλισμένων για συνταγογραφούμενα φάρμακα 240 εκ. ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή παραμένουν τα μέτρα υπέρ του κεφαλαίου, με επιδοτήσεις ασφαλιστικών εισφορών και μείωση της φορολογίας του.
Αυτή είναι η πραγματικότητα της μεταμνημονιακής εποχής, και δεν μπορούν να την κρύψουν, ούτε με τα ψέματα, ούτε με τα ψίχουλα από τα ματωμένα πλεονάσματα.
Καλούμε τους συναδέλφους του κλάδου να συμπορευτούν με το ταξικό κίνημα, να οργανώσουμε την απάντηση μπροστά στην επέκταση της εκμετάλλευσης μας, στο τσάκισμα της ζωής των οικογενειών μας. Ετοιμαζόμαστε για νέους πιο μαζικούς αγώνες. Δε δίνουμε σε κανέναν το δικαίωμα να λέει ότι ο σφαγιασμός των δικαιωμάτων μας έχει την έγκρισή μας. Δυναμώνουμε τις εστίες αντίστασης και διεκδίκησης σε κάθε χώρο δουλειάς να παλέψουμε για :
• Υπογραφή της κλαδικής μας ΣΣΕ στη βάση του πλαισίου της Ομοσπονδίας μας.
• Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους.
• Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
• Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Δημόσια καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ, στο 80% του κατώτερου μισθού.
• Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
• Μέτρα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας.
• Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στο συλλαλητήριο στις 18 Δεκέμβρη στις 6.30μμ στην Ομόνοια!

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιανουάριος 2019
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio