ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΖΟΥΡΑ

Προς το Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων στις Συνεργαζόμενες Πτηνοτροφικές Μονάδες Λειβαδίτη, Ζούρα, Βιοκότ, Ελίζα Αλκοτ.

Συνάδελφοι-σσες Η Διοίκηση της ομοσπονδίας, εκφράζει την αλληλεγγύη και την υποστήριξή της, στον αγώνα σας ενάντια στην επίθεση που δέχεστε από την εργοδοσία, που έχει την στήριξη και της κυβέρνησης. Ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας, όλης της εργατικής τάξης, γιατί και η επίθεση της εργοδοσίας-κυβέρνησης δεν εκδηλώνεται μόνο απέναντί σας, αλλά απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους.
Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά σας

• Για την πληρωμή όλων των δεδουλευμένων που οφείλει σε όλους τους εργαζόμενους η εργοδοσία σας.
• Να επανέλθουν οι μισθοί στους συναδέλφους που έχουν γίνει μειώσεις. Ο κατώτατος να είναι σύμφωνα με την τελευταία ΣΣΕ εργαζομένων στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις που είχε υπογραφεί (περίπου 810€).
• Να τηρηθούν όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας.
• Να χορηγηθεί το επίδομα επίσχεσης που ο ΟΑΕΔ αρνείται να εγκρίνει σε όσους άσκησαν αυτό το δικαίωμά τους και το έκτακτο επίδομα που χορηγείται για ειδικές περιπτώσεις.
• Να καταχωρηθούν όλα τα ένσημα σε όλους τους εργαζόμενους.
• Επιστροφή φόρου για τα ποσά που έχουμε φορολογηθεί αλλά δεν τα έχουμε λάβει γιατί η εργοδοσία δήλωνε αυτά που θα έπρεπε να μας πληρώσει και όχι αυτά που μας πλήρωνε.
• Πάγωμα χρεών σε εφορία, τράπεζες, χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για όσους τους είναι απλήρωτοι. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης.
• Στους απλήρωτους απαλλαγή από τέλη, ΕΝΦΙΑ, καμιά διακοπή σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο.
Αξιώνουμε από την εργοδοσία σας και την κυβέρνηση να τα ικανοποιήσουν άμεσα

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ