ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΕΝΙΑΙΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΕ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΑΛΗΣ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

 

ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ – ΒΡΟΥΤΣΗ

Συνάδελφοι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που απαρτίζεται από τις παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ), σε πλήρη συντονισμό με τον ΣΕΒ και την κυβέρνηση, υπονομεύει εδώ και καιρό την απάντηση των συνδικάτων με γενική απεργία ενάντια σε αυτή την πολιτική.
Εξ αρχής απέρριψαν την πρόταση δεκάδων ομοσπονδιών, εργατικών κέντρων και σωματείων για απεργία στις 14 Νοέμβρη και όταν δεν μπόρεσαν να σταματήσουν τα συνδικάτα που έπαιρναν νέες αποφάσεις για απεργία, υποχρεώθηκαν να αναπροσαρμόσουν το υπονομευτικό σχέδιο κηρύσσοντας Γενική Απεργία στις 28 Νοέμβρη.


Γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται να κουνήσουν ούτε το μικρό τους δαχτυλάκι για την οργάνωση και επιτυχία αυτής, γιατί επιδιώκουν την «σιγή νεκροταφείου» στους τόπους δουλειάς η οποία συμφέρει μόνο την εργοδοσία.
Γιατί έτσι θέλουν να εξασφαλίσουν την ταξική συνεργία, την υποταγή και την συναίνεση για την νέα σφαγή που ετοιμάζουν στα εργασιακά δικαιώματα, γιατί η καπιταλιστική ανάπτυξη που ζητά ο ΣΕΒ και η κυβέρνηση δεν περιέχει τίποτα καλό για τους εργαζόμενους.
Θέλουν να σκορπίσουν την ηττοπάθεια, την μοιρολατρία ώστε οι εργαζόμενοι να μην σηκώσουν κεφάλι, να μην υπάρξουν διεκδικήσεις να μην αναπτυχθούν αγώνες μέσα στα εργοστάσια και στους κλάδους.

Η ομοσπονδία και τα ταξικά συνδικάτα έχουμε ήδη αποφασίσει για απεργία στον κλάδο και θέλουμε να γενικευτεί στο σύνολο της.

Απευθύνουμε κάλεσμα στα σωματεία που δεν έχουν πάρει ακόμα απόφαση να το πράξουν άμεσα μέσα από τα Δ.Σ και τις Γ.Σ που αυτές πρέπει να συμβάλλουν στην επιτυχία της Γενικής Πανελλαδικής Απεργίας στις 28 Νοέμβρη.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο να σπάσουν τον φόβο και τις αλυσίδες τους και να μπουν στον δίκαιο αγώνα που δίνουμε για να δούμε καλύτερες μέρες.
Να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους να ενώσουν την φωνή τους και την δύναμη τους μέσα από τα συνδικάτα.

Να σκεφτεί ο καθένας πόσο επιζήμια είναι η αδιαφορία και η ανοργανωσιά που με διάφορα ιδεολογήματα και την τρομοκρατία οι εργοδότες, η κυβέρνηση και οι εργατοπατέρες θέλουν να κρατήσουν τους εργαζόμενους μακριά από τον ταξικό οργανωμένο και συλλογικό αγώνα.

ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ
ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

Οι ταξικές δυνάμεις σε όλο τον κλάδο των τροφίμων και ποτών θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να έχει επιτυχία η απεργία και αυτό γιατί πιστεύουμε στο δίκιο της εργατικής τάξης στο δικαίωμα να καρπωθεί όλο τον πλούτο που παράγει με την εργασία της και που μας τον κλέβουν καθημερινά τα «παράσιτα» οι βιομήχανοι και οι κεφαλαιοκράτες.

Να γίνει υπόθεση όλων ο αγώνας για την διεκδίκηση:

• Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με βάση το σχέδιο που έχουμε καταθέσει ανάμεσα στην ομοσπονδία και τους εργοδότες του κλάδου.
• Αυξήσεις στους μισθούς συντάξεις, κοινωνικές παροχές.
• Επαναφορά με νόμο του κατώτερου μισθού (Ε.Γ.Σ.Σ.Ε) στα 751 ευρώ.
• Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
• Δημόσια καθολική υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ, στο 80% του κατώτερου μισθού.
• Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας να σταματήσουν όλες οι διώξεις.
• Μέτρα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής προστασίας.
• Απεμπλοκή από τους Ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
• Καμία απαγόρευση και περιορισμός της ελεύθερης συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης.
• Παλεύουμε για δημοκρατικά και ταξικά συνδικάτα εργατών.
• Έξω οι νόθοι, οι εργοδότες και το «συνδικαλιστικό» της ασφάλειας από τα σωματεία.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ 2018
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 10.30ΠΜ

 

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Δεκέμβριος 2018
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio