ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ - ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Καλούμε όλα τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους στον κλάδο τροφίμων-ποτών να απαντήσουμε με απεργία μπροστά και στην νέα επίθεση της κυβέρνησης-δανειστών. Η συμφωνία για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης φέρνει νέα μέτρα που θα τα φορτωθούν χιλιάδες εργατικές οικογένειες. Η «δίκαιη ανάπτυξη» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πετσοκόβει τους μισθούς, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα. Ξεπουλά τη δημόσια περιουσία που φτιάχτηκε από τον ιδρώτα των εργαζόμενων. Προχωρά σε κατασχέσεις των σπιτιών της φτωχολογιάς, προσπαθεί να αιφνιδιάσει και να βάλει στο γύψο, το δικαίωμα της μεγαλύτερης κατάκτησης της εργατικής τάξης, την ΑΠΕΡΓΙΑ.

Από την άλλη θωρακίζει την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία των μονοπωλίων με συνεχή νομοθετήματα, τους επιδοτεί μέσω των «ματωμένων πλεονασμάτων» με ζεστό χρήμα, τους παρέχει φθηνά εργατικά χέρια, έχοντας εξασφαλίσει το τσάκισμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας αλλά και την ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις.

Στον κλάδο μας οι βιομήχανοι απαιτούν να δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί, χωρίς ωράρια και μέτρα υγιεινής και ασφάλειας με αποτέλεσμα να υπάρχουν θανατηφόρα ατυχήματα. Η απλήρωτη και αδήλωτη εργασία τείνει να γίνει καθεστώς.
Η κατάσταση που επικρατεί μέσα στους χώρους δουλειάς μοιάζει με σύγχρονο κολαστήριο, ολοένα και περισσότερο εντατικοποιείται η εργασία, αυξάνεται η εκμετάλλευση.
Η εργοδοσία εκμεταλλεύεται την ανασφάλεια, την ανεργία, επενδύει στην διαίρεση μεταξύ των εργαζόμενων και στον μικρό βαθμό οργάνωσης των ίδιων στα συνδικάτα τους.
Αξιοποιεί όλο τον ιδεολογικό και κατασταλτικό μηχανισμό του κράτους.
Όπου στριμώχνεται από την αντίδραση και τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων (ΖΟΥΡΑΣ,PEPSICO,NESTLE) τότε καλεί να την υπερασπίσουν χρυσαυγίτες, ιδιωτικές security και οι επίσημοι μηχανισμοί του κράτους (ΜΑΤ, δικαιοσύνη ) για να μας χτυπήσουν και να μας τρομάξουν ώστε να σταματήσουμε να διεκδικούμε το δίκιο μας.

Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Τώρα να πάρουμε όλη την υπόθεση στα χέρια μας, να οργανώσουμε τον αγώνα για την απεργία σε κάθε χώρο δουλειάς. Να βάλουμε στο στόχαστρο τους εκμεταλλευτές μας την ίδια την εργοδοσία αλλά και το πολιτικό της προσωπικό, την κυβέρνηση και τα κόμματα που υπηρετούν την καπιταλιστική ανάπτυξη.

Καλούμε όλα τα συνδικάτα να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής, να οργανώσουν συνελεύσεις, συσκέψεις μέσα στα εργοστάσια, να συμμετέχουν μαζικά στα συλλαλητήρια σε όλη την χώρα μαζί με την ομοσπονδία και το ταξικό – συνδικαλιστικό κίνημα.

Διεκδικούμε:

• Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. Κατώτερο μεροκάματο 33,57 ευρώ.
• Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
• Υπογραφή και επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων εργασίας με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα.
• Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.
• Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
• Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
• Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 10.30ΠΜ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Απρίλιος 2019
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio