ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΝΟΘΕΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ

 Η Ομοσπονδία στο κλάδο του γάλακτος-τροφίμων και ποτών χαιρετίζει τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις των σωματείων του Εργατικού Κέντρου Πάτρας μπροστά στη μάχη που δίνουν για να μην περάσει η νοθεία και απάτη στο επερχόμενο συνέδριό του. Η προσπάθεια του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού να εκφυλίσει τις διαδικασίες του συνεδρίου, να νομιμοποιήσει δεκάδες νόθους αντιπροσώπους από σωματεία ανύπαρκτα, πρέπει να πέσει στο κενό. Καταγγέλλουμε την απόφαση του Πρωτοδικείου της Πάτρας που αποφάσισε να συμμετέχουν νόθοι αντιπρόσωποι στο συνέδριο.


Δεν μας ξενίζει αυτή η απόφαση καθώς δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία.
Καταγγέλλουμε την ηγετική ομάδα της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και συγκεκριμένα την παράταξη της ΠΑΣΚΕ για την αλλοίωση των συσχετισμών.
Θέλουν το Εργατικό Κέντρο να είναι υποταγμένο στις επιδιώξεις και τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων.
Είναι οι ίδιοι που υπογράφουν μειώσεις μισθών σε Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα. Είναι οι ίδιοι που στηρίζουν την γραμμή της υποταγής και της συναίνεσης στους τόπους δουλειάς. Είναι οι θιασώτες της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των βιομηχάνων. Είναι αυτοί που υπογράφουν το αίσχος των 586 ευρώ και 511 με τη ΕΓΣΣΕ.
Είναι αυτοί που δεν πρόκειται να οργανώσουν την απεργία στις 14 Δεκέμβρη, συμβάλλοντας στην επιδίωξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, να χτυπήσει συνδικαλιστικές ελευθερίες, το δικαίωμα στην απεργία. Είναι οι ίδιοι που έχουν καθίσει στο σβέρκο της εργατικής τάξης χρόνια τώρα, είναι οι άνθρωποι των αφεντικών, δεν έχουν καμία σχέση με τους εργαζόμενους, τα προβλήματα και τους καημούς τους.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, της πόλης της Πάτρας, αλλά και όλης της χώρας, να γυρίσουν την πλάτη σε αυτούς που έχουν θάψει τα δικαιώματά τους. Να αντισταθούν ώστε να μην περάσουν οι σχεδιασμοί του ΣΕΒ, που θέλει ακόμα φτηνότερα εργατικά χέρια. Να τους πετάξουν έξω από τα Συνδικάτα, να αναδείξουν τίμιους και ανιδιοτελείς συναδέλφους στις διοικήσεις τους, να συσπειρωθούν και να μαζικοποιήσουν τα ταξικά Συνδικάτα, να συγκρουστούν με την εργοδοσία, τους βιομήχανους, την κυβέρνηση και το κράτος τους.
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΟΧΙ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ.
Η ΝΟΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Απρίλιος 2019
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio