ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Οι συνάδελφοι πωλητές του κλάδου κλήθηκαν με τις φορολογικές τους δηλώσεις να χρεωθούν ακόμη ένα νέο χαράτσι, που άφορα τα εταιρικά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν κατά τη διάρκεια της εργασίας τους. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εφαρμόζοντας τον νόμο που ψήφισε η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, φορτώνει και τους πωλητές του κλάδου με βάρη που δεν τους αναλογούν. Φορολογεί ως παροχή, ένα εργαλείο δουλειάς που παρέχει ο εργοδότης στους συναδέλφους μας , προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις πρακτικές απαιτήσεις της δουλειάς τους και να καλύψουν τις μετακινήσεις τους.

Το αυτοκίνητο δεν είναι περιουσιακό στοιχείο των πωλητών αλλά παρέχεται από τον εργοδότη για τις ανάγκες της δουλειάς τους. Η χρήση του είναι υποχρεωτική για τους συναδέλφους μας και όχι προαιρετική. Είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται με επαγγελματικό όχημα. Δεν είναι δυνατόν οι εργαζόμενοι να φορολογούνται για εργαλείο δουλειάς που δεν τους ανήκει. Δεν αποτελεί παροχή για ευχαρίστηση ή προσωπική χρήση, ούτε δίνεται η δυνατότητα επιλογής μοντέλου αυτοκινήτου και κυβισμού στην πλειοψηφία των εταιρειών του κλάδου, ώστε οι συνάδελφοι να επέλεγαν αυτοκίνητο με Λιανική Τιμή Προ Φόρων κάτω από 12.000 €, ώστε να μη φορολογηθούν .

Οι συνάδελφοι πωλητές ούτε μεγαλοστελέχη, ούτε μεγαλοδιευθύντες όπως φαντασιώνονται οι νοσηροί εγκέφαλοι της κυβέρνησης που ''εμπνεύστηκαν'' τον νόμο. Μετά βίας τα φέρνουν βόλτα με τους μισθούς που εισπράττουν, δουλεύοντας εξαντλητικά ωράρια, με απλήρωτες υπερωρίες, σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες καθημερινής πίεσης, σε μια αγορά ζούγκλα και αποτελεί ωμή πρόκληση το σκεπτικό του νόμου πως οι εργαζόμενοι αποκομίζουν όφελος σε χρήμα από τη χρήση εργαλείου δουλειάς, το οποίο μετατρέπεται σε χρήμα και εν συνεχεία προστίθεται στα εισοδήματα τους και φορολογείται! Επί της ουσίας έχουμε φορολόγηση κατηγορίας μισθωτών εργαζομένων για εισοδήματα που δεν υπάρχουν!

Η θέση της ομοσπονδίας είναι σαφής.
Να μην επιβαρυνθεί κανένας εργαζόμενος για μέσο που ανήκει στον εργοδότη.
Η δαπάνη αυτή αφορά τον εργοδότη και μόνο, στον οποίο ανήκει το αυτοκίνητο και αυτός πρέπει να καλύψει εξ' ολοκλήρου το ποσό που προκύπτει από τον κατάπτυστο αυτό φορομπηχτικό νόμο, δεν είναι δυνατόν να φορολογούνται οι εργαζόμενοι για αυτοκίνητα ή για άλλα εργαλεία δουλειάς που ανήκουν στις εταιρείες.
Η ομοσπονδία καλεί όλους τους συναδέλφους να μας καταγγείλουν αντίστοιχα περιστατικά ώστε να παρέμβουμε για να σταματήσει αυτό το αίσχος. Τα σωματεία να βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση ώστε να πληρώσουν οι εργοδότες και όχι οι εργαζόμενοι.
Να καταργηθεί ο νόμος περί φορολόγησης των εργαλείων και μέσων δουλειάς.

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Μάρτιος 2018
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio