ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ - ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 10.30 ΠΜ

 

Στη βαρυχειμωνιά που ετοιμάζουν για τους εργαζόμενους και το λαό συνολικά, μεγαλοεργοδοσία και κυβέρνηση, στον κυνισμό και στις προκλητικές δηλώσεις "προσαρμόζεστε στις απαιτήσεις του κεφαλαίου ή πεθαίνετε", προσαρμόζεστε δηλαδή με την ανέχεια, την πείνα, το κρύο και την αρρώστια για να αυξάνονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, απαντάμε μαχητικά και αποφασιστικά με μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική απεργία της 9ης Νοέμβρη.
ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!
Γενικός ξεσηκωμός ενάντια στη πρωτοφανή ακρίβεια σε είδη πρώτης ανάγκης για την επιβίωση των οικογενειών μας, στα τρόφιμα που εμείς παράγουμε και δυσκολευόμαστε ή και δεν μπορούμε να αγοράσουμε, στις υπέρογκες τιμές στο ρεύμα και τα καύσιμα, στη κρίση που φορτώνουν στις πλάτες μας. Γενικός ξεσηκωμός ενάντια στην άθλια κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας και σε όλες τις βαθμίδες της Παιδείας που επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τη ζωή μας!


Γενικός ξεσηκωμός ενάντια στη συμμετοχή της χώρας στους σκληρούς ανταγωνισμούς για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων και στο κίνδυνο γενίκευσης του πολέμου με ολέθριες συνέπειες για εμάς και τα παιδιά μας!
Γενικός ξεσηκωμός γιατί δεν ανεχόμαστε να ζούμε σε συνθήκες μεσαίωνα. Δεν ανεχόμαστε να μας ξεσπιτώνουν γιατί δεν μπορούμε να πληρώσουμε το δάνειο, να μας κόβουν το ρεύμα, να μην μπορούμε να αγοράσουμε τα απαραίτητα για την επιβίωσή μας για να μην χάσουν ούτε ένα ευρώ οι βιομήχανοι.
ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΕΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ ΜΑΣ!
Στο κλάδο μας οι βιομήχανοι είτε με κρίση, είτε με ανάπτυξη, δεν έπαψαν να επιδοτούνται με ζεστό χρήμα από τα κρατικά ταμεία, να επενδύουν, να καινοτομούν και να αναπτύσσουν την παρουσία τους στις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου αυξάνοντας συνεχώς την κερδοφορία τους. Αντίθετα εμείς οι εργαζόμενοι, όχι μόνο δεν μπορούμε να απολαύσουμε τον πλούτο που μόνο εμείς παράγουμε, τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας, αλλά αντίθετα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη φτώχεια, την ανεργία, τις κρίσεις, την απόλυτη και σχετική εξαθλίωση, τους ιμπεριαλιστικούς πόλεμους.
Αποτελεί μεγάλη πρόκληση να μιλούν για «δύσκολους καιρούς» αυτοί που έχουν θησαυρίσει όλα τα προηγούμενα χρόνια από τις πλάτες των εργαζομένων, με τους χαμηλούς μισθούς, την εντατικοποίηση, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
Η μόνη αλήθεια είναι ότι οι βιομήχανοι αυξάνουν από χρόνο σε χρόνο σε δυσθεώρητα ύψη την κερδοφορία τους, σε αντίθεση με τους εργαζόμενους, που αγωνιούμε καθημερινά για να γεμίσουμε το τσουκάλι της οικογένειας, για να έχουν τα παιδιά μας καλύτερη ζωή και μέλλον.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!
Η ΟΡΓΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ!
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΩΤΗΡΕΣ!
Η ΕΞΟΔΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ!

Η απεργία στις 9 Νοέμβρη είναι μια μεγάλη αναμέτρηση ενάντια στους μεγαλοεργοδότες και τους πολιτικούς τους διαχειριστές, την κυβέρνησή τους, τα κόμματά τους!
Η λογική της παθητικής στάσης, υπομονής και αναμονής, η εναπόθεση ελπίδας σε κυβερνητικές εναλλαγές δεν αποτελούν λύσεις αφού η πείρα όλων των προηγούμενων χρόνων, αποδεικνύει ότι κάθε νέα κυβέρνηση είναι χειρότερη από την προηγούμενη και συνεχίζει στον ίδιο αντεργατικό δρόμο.
Η λύση βρίσκεται στο συλλογικό, οργανωμένο αγώνα, με τα συνδικάτα στην πρώτη γραμμή.
Μόνο έτσι μπορεί κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενος, με αποφασιστική συμμετοχή και δράση, να αντιπαλέψει την εκμετάλλευση, να δυναμώσει την διεκδίκηση, να αποσπάσει κατακτήσεις.
Μόνο έτσι μπορεί να μετατραπεί, η οργή και η δυσαρέσκεια από την ασφυκτική κατάσταση που βιώνουμε σήμερα, σε οργανωμένη, αποτελεσματική πάλη, ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους και το πολιτικό τους προσωπικό, που μας οδηγούν στην εξαθλίωση.

Δεν συμβιβαζόμαστε με αυτή την κοινωνική οπισθοδρόμηση! Βάζουμε στο προσκήνιο τις σύγχρονες ανάγκες μας! Δυναμώνουμε τον αγώνα για την ικανοποίησή τους!

Η Ομοσπονδία σε αυτή την κατεύθυνση καλεί όλα τα Σωματεία και τους εργαζόμενους σε αποφάσεις και συμμετοχή στην Πανελλαδική Απεργία.
ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΔΟΣΙΑ! ΝΑ ΝΕΚΡΩΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ!
ΠΡΟΤΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
• Την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις και υποχρεωτική εφαρμογή.
• ΕΓΣΣΕ 825€ κατώτερο μεικτό μισθό ως βάση διαπραγμάτευσης για αυξήσεις.
• Την επαναφορά κατακτήσεων όπως τις τριετίες, την αρχή ευνοϊκότερης σύμβασης, την κυριακάτικη αργία, την πληρωμή υπερωριών.
• Τη γενική μείωση του χρόνου εργασίας, με 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :
• Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
• Μείωση της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αερίου κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.
• Διαγραφή χρεών, όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
• Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στην τοπική διοίκηση και στους τομείς πολιτικής προστασίας.
• Απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο στην Ουκρανία.
• Να επιστρέψουν όλες οι αποστολές που βρίσκονται εκτός συνόρων.
• Να κλείσουν στην χώρα μας οι βάσεις των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ.

 

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιούνιος 2023
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio