ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ


 

Η εργοδοσία κλιμακώνει την επίθεση που ξεδίπλωσε όλο το προηγούμενο διάστημα με την προσπάθεια τρομοκράτησης και διαίρεσης των εργαζομένων στην «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ», μετά το όργιο καταστολής, με πάνοπλες διμοιρίες των ΜΑΤ, με ρόπαλα και χημικά ενάντια πολύμηνο αγώνα για την ανάκληση των εκδικητικών και άδικων απολύσεων 15 συναδέλφων τους και την υπογραφή ΣΣΕ. Σήμερα με κυβερνητικές «πλάτες» προχώρησε στις απολύσεις του προέδρου του Επιχειρησιακού Σωματείου και προέδρου της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Γιάννη Φραγκίδη αλλά και του προέδρου του Συνδικάτου Οδηγών – Πωλητών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών Β. Ελλάδας, Άρη Μερκενίδη.


Με τα προσχήματα που επικαλείται η εργοδοσία επιχειρεί να καλύψει το κύριο: Τα σχέδια και οι στόχοι της κερδοφορίας της απαιτούνε στρωμένο έδαφος με απολύσεις, με τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα και εντατικοποίηση. Απαιτούνε εργαζόμενους στοιχισμένους στους στόχους της καπιταλιστικής ανάπτυξης, ανοργάνωτους, με ανύπαρκτα συνδικαλιστικά δικαιώματα.
Είναι ξεκάθαρο ότι η επιτυχία των κινητοποιήσεων, το μεγάλο κύμα αλληλεγγύης ενόχλησε την εργοδοσία που προσπαθεί με κάθε τρόπο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους ώστε να πάψουν οι αντιδράσεις.
Όσο άθλιες κι αν είναι αυτές οι πρακτικές, άλλο τόσο μάταιες θα αποδειχτούν κάτω από την αποφασιστικότητα των εργαζομένων, που χρειάζεται με μεγαλύτερη ενότητα και αποφασιστικότητα να κλιμακώσουν το δίκαιο αγώνα τους.
Για εμάς κάθε απόλυση, ιδιαίτερα πρωτοπόρων συνδικαλιστών που υπερασπίζονται εργασιακά δικαιώματα είναι αιτία πολέμου.
Καλούμε όλα τα Σωματεία και τους εργαζόμενους στον κλάδο να συμμετέχουν όλοι αύριο Πέμπτη στις 5.30 μμ, στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας.
Απαιτούμε να γίνει ανάκληση όλων των απολύσεων και την υπογραφή ΣΣΕ για τους εργαζόμενους της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ.
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ - ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Μάρτιος 2023
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio