ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ 31ΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 31ου Συνεδρίου , που έλαβαν χώρα 19 & 20 Φλεβάρη 2022 στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Από αυτές εκλέχτηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο , νέα Ελεγκτική Επιτροπή καθώς και αντιπρόσωποι για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ. Στο 2ήμερο των εργασιών μεταφέρθηκε πλούσια πείρα από πολλά εργοστάσια και χώρους δουλειάς του κλάδου ( τρόφιμα – ποτά – γάλα – ιχθυοκαλλιέργειες ) επικεντρωμένη στα βήματα που έγιναν, αλλά και στις δυσκολίες που υπήρξαν αυτά τα τρία χρόνια. Κοινός παρανομαστής των ομιλιών ήταν η μάχη για την υπογραφή ΣΣΕ, ταυτόχρονα με την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.

Στην έναρξη χαιρέτησαν εκπρόσωποι του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος από την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (WFTU), το ΠΑΜΕ , το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων των Αγροτών.
Η ΔΑΣ (που στηρίζει το ΠΑΜΕ) κατέλαβε 14 έδρες , όπως και πριν , με 143 ψήφους, ενώ είχε πάρει 133 ψήφους πριν 3 χρόνια.
Η Δημοκρατική Ενότητα ( ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) κατέλαβε 1 έδρα , όπως και πριν , με 11 ψήφους, ενώ είχε πάρει 9 ψήφους στο προηγούμενο Συνέδριο.

Μάρτιος 2024