ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ΣΤΗΝ COSCO

Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γάλακτος , Τροφίμων & Ποτών εκφράζει τα συλληπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου εργάτη στο κάτεργο της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά , που έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 25 Οκτώβρη. Ο θάνατος του συναδέλφου δείχνει με τον πιο τραγικό τρόπο ότι οι βιομήχανοι και οι επιχειρηματίες δεν παίρνουν υπόψν τους την ανθρώπινη ζωή . Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η κερδοφορία τους , μπροστά σε αυτήν δεν υπολογίζουν τίποτα. Το θανατηφόρο ατύχημα στην Cosco δείχνει περίτρανα και τις ευθύνες της εγκληματικής πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης αλλά και όλων των προηγούμενων

.

Η εντατικοποίηση της δουλειάς ,η έλλειψη των απαραίτητων μέτρων ασφάλειας είναι η δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια των εργαζομένων.

Τα εργοδοτικά εγκλήματα καταγράφονται ως ατυχήματα . Όμως λογαριάζουν χωρίς εμάς. Ο αγώνας των συναδέλφων στην Cosco ,με κύριο αίτημα να γυρίσουν ζωντανοί στα σπίτια τους, μας αφορά όλους και είμαστε αλληλέγγυοι.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

• Να αποδοθούν ευθύνες στους υπεύθυνους για αυτό το νέο εργοδοτικό έγκλημα

• Να παρθούν όλα τα μέτρα προστασίας της ζωής , της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στις προβλήτες της Cosco και σε κάθε χώρο δουλειάς.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους του κλάδου

• Να παλέψουν για μέτρα υγειινής και ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.

• Να έρθουν σε επαφή με τα ταξικά συνδικάτα και σωματεία σε κάθε χώρο δουλειάς

• Να επιλέξουν τον οργανωμένο και συλλογικό αγώνα γιατί είναι η μόνη διέξοδος.

Μάιος 2022