ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει τη νέα μαζική δολοφονία εργατών στο Μπαγκλαντές, όπου δεκάδες εργαζόμενοι βρήκαν τραγικό θάνατο σε πυρκαγιά που ξέσπασε την Πέμπτη, 8 Ιούλη, στο εργοστάσιο τροφίμων της Hashem Food and Beverage στην πόλη Ρουπγκάνι, κοντά στην πρωτεύουσα Ντάκα. Σε μια ακόμη εργασιακή γαλέρα, από τις αμέτρητες που διατηρούν οι πολυεθνικές στην συγκεκριμένη χώρα, που κάθε χρόνο μετράνε νέους νεκρούς εργάτες σε παρόμοια εργοδοτικά εγκλήματα. Αυτή η κατάσταση φέρει και τη σφραγίδα της ΕΕ και της διείσδυσης των ευρωπαϊκών ομίλων με συμφωνίες προτιμήσεων που έχουν υπογράφει όλα αυτά τα χρόνια.

Η κυβέρνηση της χώρας πήρε μάλιστα πρόσφατα και εύσημα από την ΕΕ ως επιτυχημένο παράδειγμα ανάπτυξης. Στις λεγόμενες ελεύθερες βιομηχανικές ζώνες εξαγωγών, που χτίζεται το "αναπτυξιακό θαύμα" και θησαυρίζουν ευρωενωσιακές εμπορικές αλυσίδες ένδυσης και όμιλοι, "βασιλεύουν" η σκληρή απάνθρωπη δουλειά για ψίχουλα, απολύσεις, παιδική εργασία, διώξεις συνδικαλιστών άθλιες συνθήκες υγιεινής κι ασφαλείας με εκατοντάδες νεκρούς εργάτες.
Η Ομοσπονδία εκφράζει τα συλλυπητήρια της στις οικογένειες των θυμάτων, στους εργαζόμενους και τα συνδικάτα του Μπαγκλαντές.

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Αύγουστος 2022
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio