ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙΜΑΜΕ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 1973

 

Η κυβέρνηση, δια στόματος του πρωθυπουργού στη βουλή μας ανακοίνωσε: ότι για το ανοχύρωτο σύστημα Υγείας, για τη συρρίκνωση του εισοδήματος, για το ψαλίδισμα των συνδικαλιστικών ελευθεριών και την καταστολή, είμαστε "ένοχοι όλοι εμείς οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι" και "αθώοι" οι κυβερνώντες και η εργοδοσία "που μας κουνάνε το δάκτυλο", καλώντας μας να πληρώσουμε ακόμη μια φορά "τα σπασμένα". Νομίζουν ότι με την απαγόρευση του εορτασμού του Πολυτεχνείου και της μεγάλης αντιιμπεριαλιστικής πορείας, με μέτρα αυταρχισμού, το νέο συνδικαλιστικό νόμο για τα εργατικά σωματεία θα μας κάνουν να σωπάσουμε... Οι όποιες μεθοδεύσεις να εμποδιστεί η αντιιμπεριαλιστική πορεία, τάχα στο όνομα της πανδημίας, θα πέσουν στο κενό. Το οργανωμένο λαϊκό κίνημα το διάστημα της πανδημίας έχει αποδείξει δυο πράγματα .

Πρώτον, κάτω από όλες τις συνθήκες, θυμάται και τιμά όλους εκείνους που φυλακίστηκαν ,βασανίστηκαν, έδωσαν και την ζωή τους για την υπόθεση των λαϊκών ελευθεριών .
Δεύτερον, οι εργάτες γνωρίζουν να πειθαρχούν με τα μέτρα και τις προφυλάξεις που αφορούν την υγεία αυτών και των οικογενειών τους.

Το έκαναν την Πρωτομαγιά, θα το κάνουν και στην συγκέντρωση του Πολυτεχνείου.
Η υγεία των εργαζομένων κινδυνεύει από τους προνομιακούς συνομιλητές της κυβέρνησης, τους κεφαλαιοκράτες που μπροστά στα κέρδη τους μετέτρεψαν τις επιχειρήσεις τους σε κέντρο διασποράς της πανδημίας.

Οι φωνές που ενώθηκαν πριν 47 χρόνια στην εξέγερση του Πολυτεχνείου ζητώντας «Ψωμί - Παιδεία – Ελευθερία» αντηχούν στους σημερινούς αγώνες για πραγματικά, σύγχρονα δικαιώματα για την εργατική τάξη και τη νεολαία.

Το σύνθημα που ήταν γραμμένο στις πύλες του Πολυτεχνείου: «Έξω το ΝΑΤΟ- Έξω οι ΗΠΑ» είναι πιο επίκαιρο από ποτέ! Οι σημερινοί αγώνες για υγεία, μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα είναι ταυτόχρονα και αγώνες για να ζήσουμε στη χώρα μας με βάση τις δυνατότητες της σύγχρονης εποχής, για να ζήσουν ειρηνικά όλοι οι λαοί!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την κυβέρνηση της ΝΔ που όπως και οι προηγούμενες έχει μετατρέψει όλη τη χώρα σε ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο αυξάνοντας του κινδύνους ακόμα και της άμεσης πολεμικής εμπλοκής.
Τους λέμε ότι δεν θα ξεμπερδέψουν με την ουσία του Πολυτεχνείου, όσους κονδυλοφόρους και παπαγαλάκια να χρυσοπληρώσουν, όσα δάχτυλα και να κουνάνε.
• Λέμε, ΟΧΙ στις βάσεις και τα πυρηνικά.
• Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στη Μεσόγειο και τη γύρω περιοχή.
• Παλεύουμε για να κλείσει η βάση της Σούδας και οι άλλες αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις.
• Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, να γυρίσουν πίσω τα στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων.
• Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
• Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας ενάντια στην βαρβαρότητα του σάπιου καπιταλισμού.
Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων, δίνοντας σύγχρονο περιεχόμενο στο σύνθημα "ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ", ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, που γεννούν δυστυχία, πρόσφυγες και μετανάστες, ενάντια στη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτούς, ενάντια στον περιορισμό των συνδικαλιστικών και πολιτικών ελευθεριών. Οι αγώνες δεν θα μπουν στο γύψο.
Καλούμε σε συμβολική αγωνιστική συμμετοχή τους εργαζόμενους και τα σωματεία του κλάδου την Τρίτη 17 Νοέμβρη. Παίρνουμε όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, δίνουμε αγωνιστικό παρών.

Το Πολυτεχνείο ζει και εμπνέει τους αγώνες μας

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Απρίλιος 2021
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio