ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑ ΠΟΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

Σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στο εργαστήριο της επιχείρησης "Της μάνας τα καλούδια", στο χωριό Σταυράκια, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του 30χρονου αρτεργάτη Γ.Χ. στο χέρι. Μέλη της Διοίκησης του Συνδικάτου μας βρέθηκαν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου ώστε να μάθουν πληροφορίες σχετικά με την υγεία του συναδέλφου και του ευχήθηκαν καλή και γρήγορη ανάρρωση. Στη συνέχεια μαζί με κλιμάκιο της Τεχνικής Επιθεώρησης Εργασίας επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να εντείνει εδώ και τώρα τους ελέγχους στους χώρους δουλειάς για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, ανασφάλιστη εργασία και εργοδοτική ασυδοσία που παρατηρείται στην πλειοψηφία των χώρων εργασίας του κλάδου μας. Ατυχήματα όπως το σημερινό δείχνουν ποιά είναι ηπραγματικότητα της μεταμνημονιακής εποχής που υπερηφανεύεται συνεχώς η κυβέρνηση. Καλούμε τους συναδέλφους του κλάδου να μη διστάζουν και να καταγγέλλουν στο Συνδικάτο τις ελλείψεις μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους που εργάζονται.

Δεκέμβριος 2018