ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Μεγαλειώδης ήταν η συναυλία αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 20 Μάρτη στη πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και που οργανώθηκε από τα σωματεία Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων- Ιδιωτικών Υπαλλήλων- Τροφίμων Ποτών- εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση- Ιατρικών Επισκεπτών- Επισιτισμού καθώς και από την Ένωση Συνταξιούχων, τον Εμπορικό Σύλλογο και τον Σύλλογο Γυναικών ν. Χανίων
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων Φώτης Ρηγανάκος ο οποίος πραγματοποίησε την κεντρική ομιλία μεταξύ άλλων, τόνισε ότι « η αθρόα προσέλευση του κόσμου είναι μια απόδειξη ότι, οι εργάτες -τριες, οι απλοί άνθρωποι δεν έχουν μέσα τους το "δηλητήριο" του ρατσισμού. Ο λαός μας πάντα στις μεγάλες προκλήσεις στάθηκε αλληλέγγυος με τρόπο που μόνο αυτός ξέρει. Να θυμηθούμε σε ανάλογες περιπτώσεις όπως το 1999 στο πόλεμο της Γιουκοσλαβίας, ή στον πόλεμο του Αφγανιστάν.

Η συναυλία αυτή είναι μόνο ένας σταθμός, ενώ θα συνεχίσουμε με μεγάλη ένταση στο επόμενο χρονικό διάστημα, γιατί αν θέλετε, έτσι και αλλιώς, ο πόλεμος και αυτά που περνάνε οι Σύριοι, είναι η άλλη πλευρά του νομίσματος σε σχέση με αυτά που περνάει ο ελληνικός λαός. Μέτρα εδώ υπέρ των μονοπωλίων, πόλεμοι στη Μέση Ανατολή και όπου γης και πάλι υπέρ των μονοπωλίων. Σε κάθε περίπτωση οργανώνουμε την αλληλεγγύη μας, οργανώνουμε την πάλη μας, οργανώνουμε και την επερχόμενη 48ωρη απεργία».
Να σημειωθεί ότι συγκροτήματα και ηχολήπτες προσέφεραν τις υπηρεσίες τους δωρεάν καθώς και ότι στο χώρο συγκεντρώθηκαν είδη πρώτης ανάγκης όπως τρόφιμα, φάρμακα, είδη υγιεινής, ρουχισμός για τους πρόσφυγες με τεράστια ανταπόκριση του χανιώτικου λαού καθώς γέμισαν 2 φορτηγά

Ιανουάριος 2018