ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Κλιμάκιο της ομοσπονδίας και του συνδικάτου γάλακτος τροφίμων ποτών στο νομό Αττικής πραγματοποίησε σήμερα εξορμήσεις και παρεμβάσεις στα εργοστάσια του κλάδου. Συγκεκριμένα μετά από καταγγελίες εργαζομένων στην επιχείρηση αποθήκευσης και διανομής τροφίμων FOODLINK στον Ασπρόπυργο Αττικής, για ελλιπή ατομικά μέτρα προστασίας λόγω κορονοιου, σε γάντια, μάσκες και απολυμαντικά, για συνωστισμό εργαζομένων στις βάρδιες και για εντατικοποίηση της εργασίας. Η εργοδοσία από μεριά της, παραδέχθηκε ότι δεν ήταν προετοιμασμένη και ότι καταβάλει προσπάθειες να έχει επαρκή μέσα προστασίας για τους εργαζόμενους, όμως δεν δέχτηκε τις καταγγελίες περί συνωστισμού και εντατικοποίησης, βγάζοντας έτσι αναληθείς τις καταγγελίες των εργαζομένων. Άλλωστε δεν περιμέναμε και κάτι άλλο από μεριά της.

Το συνδικάτο έδωσε ξεκάθαρο μήνυμα ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση στους χώρους δουλειάς της συγκεκριμένης επιχείρησης και θα προβεί σε αντίστοιχες ενέργειες για να προασπίσει την υγεία και τα δικαιώματα των συναδέλφων.
Παρέμβαση έγινε σήμερα το πρωί και στην εργοδοσία της βιομηχανίας αλλαντικών CRETA FARM στις εγκαταστάσεις της στο Κρυονέρι Αττικής. Η αβεβαιότητα και η ανησυχία των εργαζομένων μεγαλώνει καθημερινά για νέες απολύσεις και κλείσιμο της συγκεκριμένης μονάδας παραγωγής. Άλλωστε από την συζήτηση που έγινε, φάνηκε ότι υπάρχουν τέτοιοι σχεδιασμοί επιβεβαιώνοντας δημοσιεύματα στον τύπο του νέου επενδύτη Κου Βιντζηλαίου, κατόχου και της αλλαντοβιομηχανίας ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.
Η ομοσπονδία και το συνδικάτο ξεκαθάρισε ότι θα υπερασπιστεί με όλους τους τρόπους και μορφές τους εργαζόμενους, αν η εργοδοσία προχωρήσει σε νέες απολύσεις ή προσπαθήσει να βάλει στο στόχαστρο τα δικαιώματα τους.
Δεν πρόκειται να ανεχτούμε να πληρώσουν οι εργαζόμενοι τις επιλογές και του νέου επενδυτή, που ενώ έχει έρθει ως σωτήρας, έχει κάνει μέχρι σήμερα δεκάδες απολύσεις.

Έχουμε ενημερώσει και καλέσει τους συναδέλφους να παλέψουν για να μείνουν στην εργασία τους μαζί με την ομοσπονδία και το συνδικάτο.
Αυτό είναι το μεγάλο όπλο που διαθέτουν και μπορούν να το στρέψουν στους υπαίτιους για την κατάσταση που βιώνουν δηλαδή τους βιομήχανους και τις κυβερνήσεις τους.
Γιατί θα πεθάνουν πρώτα από την ανεργία και την πείνα, παρά από τον κορονοïό

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μάρτιος 2020