ΣΤΟ ΚΕΝΟ ΕΠΕΣΕ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ CRETA FARM ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Tην Τρίτη 23 Ιουλίου κλιμάκιο της ομοσπονδίας με επικεφαλή τον Πρόεδρο Καραντούσα Μανώλη παρευρέθηκε στο εργοστάσιο της CRETA FARM στο Ρέθυμνο και μίλησε στους εργαζόμενους για τις πρόσφατες εξελίξεις που υπάρχουν στην επιχείρηση.Η ομοσπονδία χαιρετίζει την αποφασιστική και μαχητική στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων που επέβαλαν την συνάντηση αψηφώντας τους εκβιασμούς και τα τερτίπια της εργοδοσίας η οποία απαγόρευσε την είσοδο στους συνδικαλιστές.


Η θέλησή τους να συζητήσουν με τους εκπροσώπους της ομοσπονδίας και των ταξικών δυνάμεων ακύρωσε τα αισχρά σχέδια της εργοδοσίας, έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα.
Στην συζήτηση που ακολούθησε και που έγινε κάτω από αντίξοες συνθήκες μέσα στον καυτό ήλιο στο χώρο του πάρκινγκ που είχαν μαζευτεί οι εργαζόμενοι ήταν πλούσια, οι προβληματισμοί πολλοί, η δίψα για να μάθουν για τα δικαιώματα τους και πως θα τα υπερασπιστούν κυριάρχησε στην κουβέντα.
Η πρόθεση των εργαζομένων να ανασυγκροτήσουν και να αλλάξουν τους συσχετισμούς στο επιχειρησιακό σωματείο που είναι δημιούργημα της ίδιας της εργοδοσίας ανοίγει τον δρόμο για να απαλλαγούν από αυτούς που επέβαλαν τα προηγούμενα χρόνια μειώσεις μισθών και χειρότερες εργασιακές σχέσεις.

Η ομοσπονδία κάλεσε τους εργαζόμενους να διώξουν μια ώρα αρχύτερα την εργοδοσία και τα τσιράκια της μέσα από το συλλογικό τους όργανο, να μαζικοποιήσουν το σωματείο τους μέσα από συλλογικές διαδικασίες να προχωρήσουν και να αναδείξουν εκείνους τους συναδέλφους που αταλάντευτα θα υπερασπιστούν τα συμφέροντα τους.
Να γίνει το σωματείο το πραγματικό αποκούμπι τους. Να αξιοποιήσουν την τεράστια δύναμη που έχει ο συλλογικός αγώνας. Να βάλουν μπροστά τις δικές τους ανάγκες και όχι τα κέρδη του βιομήχανου. Να διεκδικήσουν αυξήσεις στους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας μέσα από Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Αύγουστος 2019
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio