ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξελίσσεται στο πλαίσιο των μνημονιακών δεσμεύσεων σε μια αδίστακτη πολιτική δύναμη η οποία είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην αρπαγή της πρώτης λαϊκής και εργατικής κατοικίας, όπως κάνει καθημερινά με τις κατασχέσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς χιλιάδων μικροκαταθετών για χρέη στις τράπεζες, το δημόσιο, την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία.Την ίδια στιγμή χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά (εργαζόμενοι – άνεργοι – συνταξιούχοι) βιώνουν ένα πρωτοφανές κλίμα πιέσεων, εκβιασμών και τρομοκρατίας από τις εισπρακτικές εταιρίες των τραπεζών.

Η επίθεση της κυβέρνησης και των αρπαχτικών θα κλιμακωθεί. Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ξεκινούν 21/2/2018 θα αφορούν και την πρώτη κατοικία, θα γίνονται τρείς φορές την εβδομάδα (αντί μίας που ίσχυε μέχρι τώρα) και θα δίνεται η δυνατότητα στους τραπεζικούς ομίλους να εκχωρούν τα λεγόμενα κόκκινα δάνεια σε εταιρείες- κοράκια προκειμένου να προχωρούν άμεσα σε εκποίηση περιουσιών μαζί με τους τραπεζίτες! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κάνει ένα βήμα παραπάνω. Διαλύει ουσιαστικά την όποια παρεχόμενη προστασία υπήρχε στην πρώτη κατοικία. Κάνει παζάρια με τους τραπεζίτες για να καταργήσει τελείως ή να ρίξει σε πολύ χαμηλό επίπεδο τα κριτήρια προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις αυταρχικές διατάξεις που ψηφίστηκαν πρόσφατα στην Βουλή σχετικά με την ποινικοποίηση των αγώνων ενάντια στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, γίνεται σαφές ότι η πάλη των εργαζομένων πρέπει να ενισχυθεί, να αναβαθμιστεί να διευρυνθεί και να αποκτήσει μαζικά χαρακτηριστικά.

Καλούμε κάθε σωματείο του κλάδου να οργανώσει τώρα αποφασιστικά την πάλη, να δημιουργήσει επιτροπές αγώνα να απευθυνθεί πλατιά στους εργαζόμενους, να καταγράψει αυτούς που είναι εκτεθειμένοι με κόκκινα δάνεια και χρέη, να οργανώσει συσκέψεις, συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες, κινητοποιήσεις που θα δυναμώσουν την πίεση στην κυβέρνηση και στην εργοδοσία. Στα πλαίσια της δράσης αυτής ενάντια στις κατασχέσεις, να αναπτυχθεί η μέγιστη αλληλεγγύη, μέσα στα εργοστάσια, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, με όλες τις μορφές.

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Απρίλιος 2018
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio