ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΟΜΙΛΟΥ ΝΗΡΕΑ ΣΕΛΟΝΤΑ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΝΗΡΕΑΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Τα σωματεία που υπογράφουμε καταγγέλλουμε τις απολύσεις του ομίλου ΝΗΡΕΑΣ-ΣΕΛΟΝΤΑ-ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ στην Αιτωλοακαρνανία και την παράδοση τμημάτων της παραγωγής σε εργολάβους Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους και στο σωματείο τους και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα τους για την ανάκληση των απολύσεων. Απαιτούμε τώρα να σταματήσουν τα αντεργατικά σχέδια της νέας διοίκησης, η οποία με το που ανέλαβε προχώρησε σε δεκάδες απολύσεις σε όλη τη χώρα. Στα σκαριά έχουν και άλλες απολύσεις, εργολαβοποιήσεις, αντικατάσταση μόνιμου προσωπικού με συμβασιούχους και συνολικά πετσόκομμα δικαιωμάτων και κατάργηση μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, με σκοπό να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Παράλληλα, αδιαφορούν για τις συνεχείς προτάσεις των Σωματείων για συζήτηση. Δεν ενημερώνουν τους εκπροσώπους των εργαζομένων για το τι πραγματικά θέλουν και σε τι αποσκοπούν. Όλοι οι εργαζόμενοι δουλεύουν κάτω από πίεση και φόβο μήπως την άλλη μέρα χάσουν τη δουλειά τους. Φτάνει πια!! Τέλος ο ψυχολογικός πόλεμος!! Να συσπειρωθούν τώρα όλοι οι συνάδελφοι στα σωματεία τους και συλλογικά να παλέψουμε ενάντια σε αυτούς τους σχεδιασμούς.
Ζητάμε την αλληλεγγύη και τη στήριξη από κάθε συνδικαλιστική οργάνωση.
Ζητάμε άμεση παρέμβαση του κρατικού μηχανισμού, της κυβέρνησης και της τοπικής διοίκησης.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

• Να σταματήσουν οι απολύσεις και να ανακληθούν όσες έγιναν.
• Να προστατευτούν όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων

Ιούλιος 2020