ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ Ν ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ)

Ανακοίνωση – Διακήρυξη για τις αρχαιρεσίες του Κλαδικού Συνδικάτου Εργαζομένων στον κλάδο Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών νομού Αττικής & Νήσων

Συμμετέχουμε μαζικά και Ισχυροποιούμε στις αρχαιρεσίες το Κλαδικό Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων – Ποτών Ν.Αττικής και Νήσων
Στηρίζουμε τη Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ)

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Οι αρχαιρεσίες του Κλαδικού μας Συνδικάτου, πραγματοποιούνται σε μια περίοδο όπου οξύνεται η κατάσταση και αυξάνονται τα προβλήματα τόσο για τους εργαζόμενους στον κλάδο μας όσο και γενικότερα για την εργατική λαϊκή οικογένεια. Μεγαλώνει η αγωνία, η αβεβαιότητα και η ανησυχία για εμάς και τις οικογένειες μας, μιας και ταυτόχρονα με την πανδημία του κορονοϊού βρισκόμαστε αντιμέτωποι και με την επίθεση που έχουν εξαπολύσει στα δικαιώματα και στις κατακτήσεις μας η κυβέρνηση, η ΕΕ και η εργοδοσία.


Η κυβέρνηση της ΝΔ από τη μία ζητάει νέες θυσίες από εμάς τους εργαζόμενους με το πρόσχημα της «δίκαιης κατανομής βαρών» και από την άλλη στηρίζει με επιδοτήσεις τους βιομήχανους και τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, δηλαδή με «ζεστό χρήμα» που θα κληθούμε να πληρώσουμε πάλι εμείς.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι σε αρκετά εργοστάσια του κλάδου μας οι εργοδότες αξιοποιούν τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.) που πέρασε η κυβέρνηση της ΝΔ λόγω της πανδημίας, με αποτέλεσμα εκατοντάδες συνάδελφοι να βρίσκονται σε αναστολή, αρκετοί να έχουν βρεθεί χωρίς δουλειά, γενικεύεται η εκ περιτροπής εργασία και η τηλεργασία.
Πληρώσαμε πολλά – Δεν θα πληρώσουμε ξανά
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού ήταν για όλους μας μια πρωτόγνωρη και δύσκολη κατάσταση. Όλο αυτό το διάστημα το Συνδικάτο μας απέδειξε από την πρώτη μέρα της επιβολής της καραντίνας ότι κάτω από οποιεσδήποτε καταστάσεις θα παρεμβαίνουμε για τα προβλήματα των συναδέλφων και θα προσπαθούμε να οργανώσουμε τη πάλη των εργαζομένων.
Κόντρα στην προσπάθεια επιβολής σιγής νεκροταφείου, στην καλλιέργεια μιας ψευδεπίγραφής «εθνικής ομοψυχίας», το Κλαδικό Συνδικάτο και οι ταξικές δυνάμεις που βρίσκονται στη διοίκηση παλεύουμε με μόνο κριτήριο την οργάνωση του αγώνα μας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων και της λαϊκής οικογένειας.
Έχουμε καθήκον να απαντήσουμε ταξικά, αγωνιστικά και αποφασιστικά απέναντι στους σχεδιασμούς κυβέρνησης, εργοδοσίας και ΕΕ και καλούμε κάθε τίμιο εργάτη στον κλάδο μας να συσπειρωθεί και να δυναμώσει το Κλαδικό μας Συνδικάτο μπροστά και στις επερχόμενες αρχαιρεσίες.
Συλλογικά και οργανωμένα, απαντάμε στην επίθεση που δεχόμαστε, οργανώνουμε την πάλη μας και διεκδικούμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Χρόνια τώρα ακούμε από την εκάστοτε κυβέρνηση (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) «βάλτε πλάτη», «κάντε υπομονή», «να είστε ρεαλιστές», «ότι τα βάρη θα τα επωμιστούμε όλοι και θα μοιραστούν δίκαια» και άρα μην παλεύεται, μην διεκδικείτε. Χρόνια τώρα έχουμε ζήσει και ζούμε την εκμετάλλευση, τις απολύσεις, τα εργατικά ατυχήματα, την ανεργία, την ευέλικτη εργασία, τα δουλεμπορικά γραφεία.
Έχουμε τη δύναμη στα χέρια μας, εμείς παράγουμε όλο τον πλούτο, εμείς πρέπει να τον καρπωνόμαστε.
Η ισχυροποίηση του Συνδικάτου μας είναι ο δικός μας μονόδρομος. Οργανώνουμε την πάλη μας σε κάθε χώρο δουλειάς, συγκροτούμε επιτροπές του συνδικάτου ώστε να υπάρχει καλύτερος συντονισμός, άμεση και ενιαία απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε.
Κυβέρνηση και εργοδοσία λογαριάζουν χωρίς να υπολογίζουν τη δική μας δύναμη. Τώρα είναι η ώρα να πάρουμε και εμείς τα δικά μας μέτρα. Με οργάνωση και αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς να ανοίξουμε το δρόμο για τη ζωή που μας αξίζει.
Να μην χαθεί χρόνος
Οργανώνουμε την πάλη μας, ενισχύουμε το Κλαδικό Συνδικάτο Γάλακτος –Τροφίμων – Ποτών
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, έχουν τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανάγκες.
Καλούμε όλους τους συνάδελφους μετανάστες που δουλεύουν στον κλάδο Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών, να ενώσουν τη φωνή τους, να οργανωθούν και να παλέψουν από κοινού με τους έλληνες εργάτες, εξάλλου τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουμε μέσα στους χώρους δουλειάς. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να αντιπαλέψουν το ρατσισμό και το φασισμό, να απομονώσουν τις όποιες αντιδραστικές αντιλήψεις.
Το Κλαδικό μας Συνδικάτο παλεύει και διεκδικεί μαζί με τα ταξικά συνδικάτα:
• Υπογραφή νέας κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο τροφίμων-ποτών με αυξήσεις στους μισθούς.
• Πλήρη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα για όλους. Κατάργηση του εργόσημου, ένταξη στον ΕΦΚΑ άνευ όρων και προϋποθέσεων.
• Καλύτερες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία – Συγκρότηση Ε.Υ.Α σε όλα τα εργοστάσια.
• Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, 5νθήμερο, 8ωρο.
• Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης, κατάργηση των εργολαβικών και δουλεμπορικών γραφείων.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση:
• Να καταργηθούν οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και όλες οι αντεργατικές διατάξεις.
• Εισόδημα για όλους.
• Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις.
• Χρηματοδότηση κρατική του Δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων . Κάλυψη όλων των αναγκών σε ΜΕΘ και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Εμείς έχουμε το δίκιο – Εμείς έχουμε τη δύναμη
Συμμετέχουμε μαζικά στις εκλογές του Κλαδικού μας Συνδικάτου
Ισχυροποιούμε το Συνδικάτο μας, οργανώνουμε την πάλη μας
Στηρίζουμε τη Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ)

 

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Νοέμβριος 2020
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio