ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ

Η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τους εργαζόμενους πως έχει κάνει ότι καλύτερο γινόταν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, για να μοιραστούν δίκαια τα βάρη. Η αλήθεια όμως είναι αποκαλυπτική! Η κυβέρνηση το μόνο μέτρο που πήρε για να προστατέψει τη δημόσια υγεία ήταν η ολική απαγόρευση κυκλοφορίας, συγχρωτισμού και η καραντίνα διαρκείας που έχει επιβάλει. Βέβαια αυτή απαγόρευση συγχρωτισμού δε ισχύει για τους χώρους δουλειάς που και στον κλάδο μας οι εργαζόμενοι καλούνται πολλές φορές να δουλεύουν ο ένας πάνω στον άλλο, με εξαντλητικά ωράρια, απλήρωτες υπερωρίες, χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας τους. Εκεί μπαίνει το ζήτημα του κέρδους πάνω από το ζήτημα της υγείας των εργαζομένων! Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αναγκάζει μεγάλη μερίδα των εργαζομένων και του κλάδου μας, να ζήσουν με 533€ το μήναμε αναστολή σύμβασης εργασίας, είτε με το 50% του μισθού τους με την εκ περιτροπής εργασία που επιτρέπει στους εργοδότες να επιβάλλουν μονομερώς! Για τους εργοδότες δόθηκαν φοροελαφρύνσεις, αναστολή οικονομικών υποχρεώσεων, ζεστό χρήμα και απαλλαγή από μισθούς, ασφαλιστικές εισφορές και έγκαιρη καταβολή του δώρου Πάσχα.


Την προηγούμενη δεκαετή κρίση την φορτωθήκαμε στην πλάτη μας οι εργαζόμενοι με μειώσεις μισθών, κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, περιστολή δικαιωμάτων, υποβάθμιση του συστήματος Υγείας, πτώση του βιοτικού επιπέδου γενικά. Οι εργαζόμενοι στον κλάδο των Τροφίμων και Ποτών γνωρίσαμε βαθιά κρίση στους μισθούς μας, στα δικαιώματά μας όμως τα αφεντικά και οι μέτοχοι του κλάδου μεγάλωσαν τις τραπεζικές τους καταθέσεις, αύξησαν τους τζίρους τους, τις εξαγωγές, την κερδοφορία τους. Ο κλάδος μας στα χρόνια της προηγούμενης κρίσης «έτρεχε» με ανάπτυξη 16% και για τους εργαζόμενους μειώθηκαν οι μισθοί!

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ
Η νέα κρίση που έρχεται δεν έχει αιτία τον κορονοϊό, αυτός απλά τη φέρνει πιο γρήγορα. Τα μέτρα που πήραν με αφορμή τον κορονοϊό, έχουν σκοπό να τα διατηρήσουν και να πάρουν κι άλλα. Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου μας, να μη δεχτούν να πληρώσουν τη νέα κρίση του συστήματος! Να οργανωθούν στο Συνδικάτο μας και να παλέψουμε μαζί ενάντια στη νέα επίθεση! Είναι ζήτημα επιβίωσης πλέον, το να μη δεχτούμε άλλο χτύπημα στα δικαιώματά μας.
ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ:
 ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ.
 ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!
Άμεσα παλεύουμε για:
• Μέτρα προστασίας της υγείας του λαού. Ενίσχυση του ΕΣΥ με προσωπικό, υλικά, μηχανήματα.
• Μόνιμη παρουσία γιατρού εργασίας στις επιχειρήσεις του κλάδου μας.
• Κατάργηση των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ που πάρθηκαν με αφορμή τον κορονοϊό.
• Να υπογραφεί τώρα Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με αυξήσεις. Κανένας Εργαζόμενος κάτω από 751€.
• Να ενταθούν οι έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας για να πάψει η εργοδοτική αυθαιρεσία.
• Να ακυρωθούν όλες οι απολύσεις, οι «οικειοθελείς αποχωρήσεις» και οι βλαπτικές μεταβολές των συμβάσεων που έγιναν μετά την 1η Μάρτη.
• Απαλλαγή των εργαζομένων από φορολογικές υποχρεώσεις και υποχρεώσεις απέναντι στις τράπεζες.
• Κανένας πλειστηριασμός εργατικής- λαϊκής κατοικίας, καμία διακοπή ρεύματος.
• Να πληρώσει τώρα το μεγάλο κεφάλαιο.
Σχεδιάσουμε πως το επόμενο διάστημα θα περάσουμε στην αντεπίθεση,προετοιμάζοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο την ΑΠΕΡΓΙΑ της ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ.
Έλα τώρα σε επαφή με το Συνδικάτο μας, γίνε μέλος του, μη μένεις μόνος απέναντι στην επίθεσηκράτους και εργοδοσίας!

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιούνιος 2020
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio