ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΜΙΛΟΥ ΝΗΡΕΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕς Ν ΕΥΒΟΙΑΣ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟ
Σε συνέχεια των προηγούμενων αιτημάτων μας σχετικά με τα απαιτούμενα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τη εξάπλωση του κορωνοϊού και με δεδομένη την εξέλιξή του σε πανδημία, έχουμε να προσθέσουμε τα παρακάτω αιτήματα:
 Λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων, προφύλαξης, αν κάπου δεν έχουν ακόμα παρθεί, στην έκταση που απαιτούν οι περιστάσεις, με βάση το τι είναι με τα επίσημα επιστημονικά κριτήρια, απαραίτητο.


 Να μη γίνει καμιά μεταβολή όρων εργασίας προς το χειρότερο, καμιά ελαστικοποίηση ωραρίου, παρά τις όποιες δυνατότητες δίνουν, ή πρόκειται να δώσουν τα κυβερνητικά μέτρα.
 Παρά το προηγούμενο αίτημα του υπ' αριθ. πρωτ. 330 εγγράφου του σωματείου της Εύβοιας, να μην εφαρμοστεί σε κανέναν εργαζόμενο το μέτρο της εργασίας από το σπίτι. Η έκταση που πήρε το φαινόμενο και η δυνατότητα μέσω αυτού να καταργείται το δικαίωμα σε αναρρωτική, ειδική, ή κανονική άδεια, επιβεβαιώνουν πως δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η εφαρμογή του σε καμία περίπτωση.
 Σε περίπτωση που εργαζόμενος εμπίπτει στις προϋποθέσεις της ειδικής άδειας, σε αυτή να μην προσμετρηθεί καμία μέρα από τη κανονική του. την παραπάνω άδεια να δικαιούνται όλοι οι εργαζόμενοι άσχετα με το διάστημα που εργάζονται στην εταιρεία, την ειδικότητα ή την εργασιακή
σχέση.
 Σε περίπτωση που εργαζόμενος κριθεί ως πιθανό κρούσμα και του ζητηθεί να μην εργαστεί, να αμείβεται και να ασφαλίζεται κανονικά.
 Να εξασφαλιστεί η δυνατότητα των σωματείων να επικοινωνούν με όλο το προσωπικό στους
χώρους δουλειάς και να πραγματοποιούν ενημερώσεις, έστω και αν αυτό γίνεται ανά μικρές ομάδες εργαζομένων, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός
 Να καλυφθεί το κόστος μεταφοράς σε όσες μονάδες είχαν λεωφορείο και κόπηκε, καθώς και στους συναδέλφους που έρχονταν πολλοί μαζί σε ένα αυτοκίνητο και τώρα δεν μπορούν
Ξεκαθαρίζουμε συνολικά πως δε θα επιτρέψουμε με αφορμή την πανδημία, να γίνει οποιαδήποτε εφαρμογή αντεργατικών μέτρων. Επίσης οποιαδήποτε, πιθανή προσωρινή μείωση πωλήσεων δε θα δεχθούμε να μεταφερθεί στις πλάτες των συναδέλφων.
Η Διοίκηση

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Σεπτέμβριος 2021
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio