ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟΥ


Το Σωματείο Εργαζόμενων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας καταγγέλλει την άρνηση του υπουργού εργασίας στο αίτημα της ομοσπονδίας Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών γάλακτος, καθώς και την ομοσπονδίας εργαζομένων στο Φάρμακο, όχι μόνο να συναντηθεί με τους εκπροσώπους τους, αλλά να μιλήσει έστω και τηλεφωνικά (αφού το υπουργείο είναι κλειστό για το κοινό), οι οποίοι από κοινού ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στους δύο αυτούς κλάδους.

Η ΠΝΠ της 14ης Μαρτίου 2020 (ΦΕΚ 64) προβλέπει μέτρα που επιδεινώνουν τις εργασιακές σχέσεις και τις συνθήκες εργασίας στους κλάδους μας, όπως η άρση κάθε περιορισμού για τη δουλειά την Κυριακή. Ο Υπουργός, ωστόσο, δε βρήκε ούτε πέντε λεπτά από τον «πολύτιμο χρόνο του», για να ακούσει τη γνώμη των εργαζόμενων και να απαντήσει στις ανησυχίες τους.

Η μεγαλοεργοδοσία από την άλλη βρίσκεται ακριβώς στην απέναντι μπάντα, εκμεταλλευόμενη κάθε συγκυρία για να προωθήσει τα συμφέροντά της, εντατικοποιώντας τη δουλειά, καταστρατηγώντας θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα, θέτοντας τελικά σε κίνδυνο την υγεία των εργαζόμενων μέσα στους χώρους δουλειάς αλλά και την υγεία όλου του λαού.

Οι εργαζόμενοι, όμως, είναι αυτοί που αποδεικνύουν σε κάθε στιγμή, ακόμα και στις μεγαλύτερες δυσκολίες, το αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης που τους διακρίνει.

Γι αυτό, με αίσθημα ευθύνης και με πλήρη συναίσθηση της δύσκολης κατάστασης που αντιμετωπίζουμε, καλούμε κάθε συνάδελφό μας να πάρει θέση, να δείξει την υπευθυνότητα και την αλληλεγγύη που χαρακτηρίζει την τάξη μας, αλλά ταυτόχρονα να δώσει απάντηση σε εργοδοσία-κυβέρνηση, να μην επιτρέψει να μας διαλύσουν τη ζωή.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιούλιος 2021
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio