ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΜΙΛΟΥ ΝΗΡΕΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Ν ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΣΕΛΟΝΤΑ

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της ΣΕΛΟΝΤΑ για την τρομοκρατική, παράνομη απόλυση τεσσάρων εργατών, μεταξύ των οποίων και εκλεγμένου συνδικαλιστή. Η συγκεκριμένη εργοδοσία τρομοκρατήθηκε από την οργάνωση των συναδέλφων στο κλαδικό σωματείο τους και προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να τους εκφοβίσει. Δεν είναι τυχαίοι οι φόβοι της εταιρείας. Τα τελευταία χρόνια στις ιχθυοκαλλιέργειες έγιναν μεγάλα βήματα στην οργάνωση των εργαζομένων. Επιτεύχθηκαν κατακτήσεις, εμποδίστηκαν αντεργατική σχεδιασμοί, ενώ για πρώτη φορά διαπραγματευόμαστε Συλλογική Σύμβαση. Ξεπεράστηκε η εργοδοτική τρομοκρατία και ιδρύθηκαν σωματεία εκεί που πριν φαινόταν αδύνατο.


Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς της ΣΕΛΟΝΤΑ και του ΝΗΡΕΑ από την ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ και την επικείμενη συγχώνευσή τους, το μεγαθήριο που δημιουργείται θέλει να ξεμπερδεύει με τα δικαιώματα των εργαζομένων, γι' αυτό και δε θέλουν στα πόδια τους σωματεία. Γι' αυτό και χωρίς περιστροφές η διοίκηση της ΣΕΛΟΝΤΑ δήλωσε στην επιθεώρηση εργασίας πως θα προβεί και σε άλλες απολύσεις γιατί είναι μέρος της συμφωνίας της διαδικασίας της εξαγοράς. Με βάση αυτό καλούμε την κυβέρνηση και το σύνολο των κρατικών υπηρεσιών να αναλάβουν ΤΩΡΑ τις ευθύνες τους και να παρέμβουν.
Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει πάρει επιδοτήσεις, εκμεταλλεύεται θαλάσσιες εκτάσεις και παράγει προϊόντα διατροφής. Εφόσον δεν αλλάξει τη στάση της απαιτούμε τη συνολική επανεξέταση της συμφωνίας, τον αποκλεισμό της από κάθε χρηματοδοτικό και ερευνητικό πρόγραμμα, την επανεξέταση των αδειών εκμετάλλευσης.

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ! ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!

Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους στη ΣΕΛΟΝΤΑ και κάνουμε καθαρό στην εταιρεία πως θα μας βρει όλους απέναντί της.Με την οργάνωσή μας θα εμποδίσουμε κάθε αντεργατικό σχεδιασμό και θα διεκδικήσουμε ανθρώπινους όρους εργασίας, που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας.

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιανουάριος 2021
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio