ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ADECCO

Το Σωματείο μας συμμετείχε στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν τα Κλαδικά Συνδικάτα της Βιομηχανίας του νομού Αττικής την Τετάρτη το μεσημέρι στα γραφεία της εταιρείας Adeccο στο Μαρούσι, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχουν αποφασιστεί ενάντια στις «ευέλικτες» μορφές εργασίας και στο αίσχος των δουλεμπορικών γραφείων. Με το πανό έξω από τα γραφεία μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες που «νοικιάζει» εργαζόμενους σε δεκάδες χώρους δουλειάς στους κλάδους της βιομηχανίας, τα σωματεία ξεκαθαρίσαμε πως οι εργαζόμενοι αρνούνται να γίνουν δούλοι του 21ου αιώνα. Απαιτούμε να καταργηθούν όλα τα δουλεμπορικά γραφεία τύπου Adecco και διεκδικούμε σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.


«Με περισσότερους από 31.000 εργαζομένους σε περισσότερα από 5.000 γραφεία και υποκαταστήματα, σε πάνω από 60 χώρες, o όμιλος Adecco προσφέρει κάθε είδους λύση σε θέματα Ανθρώπινου Δυναμικού»: Με αυτή την εισαγωγή στην ιστοσελίδα της διαφημίζει τις «υπηρεσίες» της, ενώ απευθυνόμενη στους εργοδότες υπόσχεται κάλυψη των αναγκών τους «είτε πρόκειται για προσωρινή είτε για μόνιμη ανάγκη», είτε χρειάζονται «5 είτε 5.000 εργαζομένους», μέσα από την «ευρύτατη βάση βιογραφικών» που διαθέτει.
Η «υποδοχή» που επιφύλαξαν τα στελέχη της Adecco στην αντιπροσωπεία των Σωματείων δεν ήταν όμως τόσο ...εγκάρδια όσο οι υποσχέσεις που μοιράζουν στους εργοδότες, αφού αρχικά προσπάθησαν να μας «απαγορεύσουν» την είσοδο στον χώρο των γραφείων για να μοιραστεί η ανακοίνωσή, στη συνέχεια έσπευσαν να καλέσουν την Αστυνομία που κατέφθασε με δύο περιπολικά και μηχανές. Η προσπάθεια τους να δημιουργήσουν κλίμα έντασης και τρομοκρατίας έπεσε πανηγυρικά στο κενό, η παρέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία, η ανακοίνωση μοιράστηκε και καταγγέλθηκαν οι όροι δουλειάς που αντιμετωπίζουν «ενοικιαζόμενοι» και εργολαβικοί εργαζόμενοι. Tα Σωματεία ξεκαθαρίζουμε ότι ανοίγουμε μέτωπο ενάντια στα δουλεμπορικά και τις εργασιακές σχέσεις που δημιουργούν έναν σύγχρονο μεσαίωνα για τους εργαζόμενους! Συνεχίζουμε με νέες παρεμβάσεις και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς που εργάζονται εργολαβικοί εργαζόμενοι και συμμετέχουμε μαζικά στην κινητοποίηση την Τετάρτη 13 Νοέμβρη, με συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος στις 18:30 και πορεία στο υπουργείο Εργασίας.

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιούνιος 2020
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio