Ανακοίνωση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ & ΣΥΣΚΕΥΑΣIΑΣ ΤΡΟΦ/ΜΩΝ - ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ - ΠΟΤΩΝ - ΕΙΔΩΝ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Συνάδελφοι, φισσες

Το σωµατείο µας καταγγέλλει στους εργαζόµενους του κλάδου ότι ο Σύνδεσµος επιχειρηµατιών Ν. Χανίων στα Τρόφιµα Ποτά πριν λίγες µέρες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του αποφάσισε να προχωρήσει στη µείωση των µισθών των εργαζοµένων κατά 15 και αυτό άλλωστε αποδεικνύεται από τον καταιγισµό µειώσεων στους µισθούς των εργαζοµένων σε διάφορες επιχειρήσεις του νοµού την ίδια περίοδο.

Ένας κλάδος που είναι άµεσα συνδεδεµένος µε τον κλάδο του τουρισµού ο οποίος είχε αύξηση κερδών το 2013 δε µπορεί να βγήκε από την τουριστική περίοδο ζηµιωµένος. Κι όµως, οι εργοδότες µας θέλουν να βγάλουν κι άλλα κόβοντας τα µεροκάµατά µας.

Συνάδελφοι, φισσες

Αυτό που φοβούνται πραγµατικά οι εργοδότες κάθε κλάδου είναι τους εργαζόµενους όταν αυτοί οργανώνονται, όταν γίνονται µια γροθιά µέσα στα σωµατεία τους και φυσικά τρέµουν αυτά τα οργανωµένα σωµατεία όταν µαζικοποιούνται. Δεν είναι τυχαίο ότι λίγο µετά από την ίδρυση του σωµατείου εργαζοµένων του κλάδου δηµιουργήθηκε ο αντίστοιχος σύνδεσµος των εργοδοτών. Στόχος τους να δράσουν οργανωµένα εναντίων των εργαζοµένων. Αυτό φαίνεται καθαρά στο γεγονός ότι ενώ η αλλαγές που αφορούν τους εργαζόµενους πρέπει να έχουν τη σύµφωνη γνώµη τους και στη συγκεκριµένη περίπτωση συµφωνία µεταξύ συνδέσµου επιχειρηµατιών και σωµατείου εργαζοµένων παρόλα αυτά οι εργοδότες αποφάσισαν και προχώρησαν σε µειώσεις µισθών.

Οι εργοδότες µας έχουν τις πλάτες των κυβερνήσεων και των νόµων που ψηφίζονται εις βάρος των εργαζοµένων και των οικογενειών τους. Δικαιώµατα που καθηµερινά χάνονται µε τη συνεχή υποχώρηση των εργαζοµένων υπό την απειλή της απόλυσης. Το σωµατείο µας είναι κατηγορηµατικά αντίθετο σε οποιαδήποτε αρνητική µεταβολή των εργασιακών σχέσεων των εργαζοµένων και γι' αυτό καλούµε όλους τους συνάδελφους του κλάδου στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του σωµατείου που θα γίνει τη Κυριακή 09 Φλεβάρη στις 8 το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Η µόνη λύση είναι η οργάνωση των εργαζοµένων και η πάλη µέσα από το σωµατείο τους και το χώρο δουλειάς τους.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Νοέμβριος 2018