ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ Ν ΑΤΙΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Καταγγέλλουμε τις 3 απολύσεις συναδέλφων που έγιναν στην εταιρία «Τροφοδοτική Αιγαίου Α.Ε.» την Τετάρτη 31/10/2018.
Οι απολύσεις των συναδέλφων έγιναν σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι βιομήχανοι, ο ΣΕΒ, η εργοδοσία, από κοινού έχουν αρχίσει έναν ανελέητο πόλεμο εναντίον των συμφερόντων του λαού και της εργατικής τάξης. Με τους αντεργατικούς νόμους που έχουν περάσει όλα τα προηγούμενα χρόνια, πατώντας πάνω στην καπιταλιστική κρίση, που είναι δικό τους δημιούργημα, για να διασφαλίσουν τα κέρδη των καπιταλιστών, των βιομηχάνων, του μεγάλου κεφαλαίου.


Είναι προφανές ότι οι απολύσεις των συναδέλφων έγιναν από την εργοδοσία για περαιτέρω μείωση του μισθολογικού κόστους.
Συνάδελφοι, δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσουν οι απολύσεις των 3 συναδέλφων, γιατί η εργοδοσία θα εντείνει την επιθετικότητά της στους εργαζόμενους, την τρομοκρατία και την πίεση, με μόνο στόχο την αύξηση των υπερκερδών της.
Απαιτούμε ΤΩΡΑ την επαναπρόσληψη των συναδέλφων και παράλληλα να σταματήσουν οι παρατυπίες της εταιρίας στους εργαζόμενους στη διακίνηση, στην αποθήκη και στο ψυγείο.
• Να εφαρμόζει η εταιρία αυστηρά το ωράριο, οχτάωρο, πενθήμερο
• Να εφαρμόζει στο ακέραιο τις ειδικότητες των εργαζομένων
• Να εφαρμόζει συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο
• Να σταματήσουν οι εκβιασμοί για εργασία πέρα της ειδικότητας του κάθε εργαζομένου
• Να σταματήσει η πίεση για παράβαση του ωραρίου εργασίας εκβιαστικά, με κλειστές πόρτες και τρομοκρατία στους συναδέλφους
Η μόνη λύση για να αντιπαλέψουμε την επίθεση των εργοδοτών και κατ΄επέκταση την ίδια την εκμετάλλευση στους εργασιακούς χώρους, είναι η οργάνωση στα ταξικά συνδικάτα των εργαζομένων, η ενδυνάμωση και η μαζικοποίησή τους.
ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ των 3 συναδέλφων!
Απαντάμε στην επίθεση της εργοδοσίας με κλιμάκωση του αγώνα μας.
Η Ομοσπονδία του κλάδου, το κλαδικό μας συνδικάτο, καθώς και όλο το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και το ΠΑΜΕ, θα είναι αλληλέγγυο στον αγώνα μας.
ΔΥΝΑΤΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιανουάριος 2019
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio