ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΠΟΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ν ΑΧΑΙΑΣ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 20 ΟΚΤΩΒΡΗ

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 20 ΟΚΤΩΒΡΗ, 10:00πμ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
βρισκόμαστε σε μια περίοδο που η εργατική τάξη δέχεται την ενορχηστρωμένη και με νέα χαρακτηριστικά επίθεση της κυβέρνησης, με την ενεργοποίηση του νόμου Βρούτση – Αχτσιόγλου που καθορίζει τον κατώτατο μισθό σύμφωνα με τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων και τις «αντοχές» της οικονομίας τους και καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Τη στιγμή που είναι αναγκαία η οργάνωση αποφασιστικής και μαχητικής απάντησης σε όσους προσπαθούν να μας πείσουν να υποταχθούμε στους σχεδιασμούς του μεγάλου κεφαλαίου, να μειώσουμε τις απαιτήσεις μας και να συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα που θα μας πετάει η ανάπτυξή τους.


Οι εργαζόμενοι στον κλάδο τροφίμων – ποτών έχουμε συσσωρεμένη πείρα για το τι σημαίνει αυτή η ανάπτυξη, την έχουμε νιώσει τώρα χρόνια στο πετσί μας. Η ανάπτυξη που οραματίζονται αφορά μόνο τα κέρδη των βιομηχάνων. Η Κόκα Κόλα για μία ακόμη χρονιά ανακοίνωσε αύξηση κερδών ενώ εντείνεται η εκμετάλλευση στους εργαζόμενους και οι εργολαβίες.Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία θα προχωρήσει σε επενδύσεις 1,5 εκατομμυρίου στο εργοστάσιο της Πάτρας για την παραγωγή μηλίτη τη στιγμή που κυριαρχούν οι εργολαβίες και το εποχικό προσωπικό. Στο εργοστάσιο γάλακτος «Πρώτο» η διοίκηση ενώ έχει απλήρωτο το προσωπικό 3 μήνες, ζητάει και περαιτέρω μειώσεις στους μισθούς.
Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι οι επιχειρήσεις στον κλάδο κατέχουν την πρωτιά στην μεταποιητική βιομηχανία με 25% στο σύνολο της. Έχουν μεγάλη κερδοφορία και εξαγωγικό προσανατολισμό, οι εξαγορές και συγχωνεύσεις συνοδεύονται με δις ευρώ επιδοτήσεις και κέρδη.
Η ανάπτυξή τους για εμάς σημαίνει ανεργία, ελαστικές σχέσεις εργασίας, ανασφάλιστη εργασία, εργατικά ατυχήματα, τρομοκρατία και εκβιασμούς όπως στην
εταιρία ΚΕΠΕΝΟΣ. Σε ένα κλάδο που δουλεύουν χιλιάδες εργαζόμενοι και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις βασικές καθημερινές ανάγκες των οικογενειών τους, ενώ οι βιομήχανοι στην συνάντηση που είχε η Ομοσπονδία μας αρνήθηκαν να υπάρξει ΣΣΕ με την αισχρή πρόταση τους, των 586 ευρώ.
Απέναντί μας δυστυχώς δεν έχουμε μόνο τη μεγαλοεργοδοσία αλλά και τους εκπροσώπους του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού, την πλειοψηφία του στην ΓΣΕΕ που υπονομεύει τους αγώνες. Στηρίζοντας την προσπάθεια της κυβέρνησης να παραμείνουν εγκλωβισμένοι οι εργαζόμενοι περιμένοντας τα
ψίχουλα.
ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
Για να δούμε καλύτερες μέρες το σύνθημα « μπροστά οι δικές μας ανάγκες» πρέπει να βάλει στην μάχη και στον αγώνα περισσότερους συναδέλφους από τον κλάδο, ώστε να επιβάλλουμε την πρόταση μαζί με τα 530 συνδικάτα που κατατέθηκε στην βουλή και αφορά την επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, επαναφορά του κατώτερου μισθού ( Ε.Γ.Σ.Σ.Ε) στα 751 ευρώ, που η κυβέρνηση και τα κόμματα των βιομηχάνων απέρριψαν.
Με την απόφαση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και της Ομοσπονδίας μας για Απεργία την Πέμπτη 8 Νοέμβρη, συμμετέχουμε και διεκδικούμε:
 Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με βάση το σχέδιο που έχουμε καταθέσει
ανάμεσα στην ομοσπονδία και τους εργοδότες του κλάδου.
 Αυξήσεις στους μισθούς συντάξεις, κοινωνικές παροχές.
 Επαναφορά κατώτερου μισθού Ε.Γ.Σ.Σ.Ε στα 751 ευρώ.
 Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών
νόμων.
 Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.
 Μέτρα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής προστασίας.
 Απεμπλοκή από τους Ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, σε Γενική Συνέλευση το
Σάββατο 20 Οκτώβρη στις 10:00πμ στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας για να
συζητήσουμε για τα προβλήματα του κλάδου αλλά και για να οργανώσουμε
καλύτερα την απεργία την Πέμπτη 8 Νοέμβρη.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΗ, 10:30πμ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιανουάριος 2019
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio