ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ COSCO

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ COSCO ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ
Στηρίζουμε τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση που βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα στον Πειραιά, στα εμπορευματοκιβώτια στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της Cosco με κύριο αίτημα την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Αυτός και μόνο αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι οι εργαζόμενοι για να διεκδικήσουμε το δίκιο μας. Στις επιχειρήσεις του κλάδου όπου καταγράφονται κατακτήσεις με τον ίδιο και μόνο τρόπο έχουν επιτευχθεί.

Αυτή είναι η απάντηση στην ηττοπάθεια, τη μοιρολατρία, την υποταγή, στη χαμοζωή που θέλουν να καταδικάσουν εμάς και τις οικογένειές μας. Ο αγώνας των συναδέλφων στην Cosco αφορά όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα τον κλάδο που δουλεύουν.
Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, που έχουν διαμορφώσει κάτ´ εντολή των βιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών το απαραίτητο νομοθετικό πλαίσιο που να μπαίνει εμπόδιο στις διεκδικήσεις μας. Πατώντας πάνω σε αυτό χθεσινή δικαστική απόφαση έκρινε την απεργία παράνομη και καταχρηστική γιατί όπως αποφάνθηκε δεν είχε προηγηθεί "δημόσιος διάλογος". Αυτή είναι η μεταμνημονιακή εποχή που προπαγανδίζεται με κάθε τρόπο.
Η απεργία συνεχίζεται με απόφαση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά αλλά κυρίως συνεχίζεται με τη μαζική συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων σε αυτήν. Στην πύλη μαζί με τους συναδέλφους της Cosco βρίσκονται από την πρώτη στιγμή δυνάμεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του ΠΑΜΕ.
Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων της Cosco.

ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΗΣ COSCO
ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ