ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το Δ.Σ. του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ εκφράζει τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους συμβασιούχους των ΟΤΑ, που παλεύουν για το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Με τον αγώνα αυτό και την αλληλεγγύη όλων των συνδικάτων, μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδιά. Ούτε βήμα πίσω από το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, από το δικαίωμα για ζωή με αξιοπρέπεια για μας και τις οικογένειές μας!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προχωρά στην απόλυση χιλιάδων συμβασιούχων. Την ίδια στιγμή τα ήδη τεράστια κενά κατ' αρχάς στις υπηρεσίες καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης θα μεγαλώσουν δραματικά (όπως και στο πράσινο, ηλεκτροφωτισμό, κοιμητήρια), δίνοντας στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίησή τους, σύμφωνα και με Οδηγία της ΕΕ. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει αφήσει αναλλοίωτη τη νομοθεσία που δίνει το δικαίωμα στους δημάρχους να ιδιωτικοποιούν αυτές τις υπηρεσίες λόγω της έλλειψης προσωπικού.
Παράνομο και αντισυνταγματικό δεν είναι το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, αλλά αυτοί που το καταπατούν, όπως και όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων. Γι' αυτό λέμε νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι του κεφαλαιοκράτη.

Αύγουστος 2018