ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟY ΕΡΓΑΖΟΜΕNΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ (ΑΜΣΤΕΛ) ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ COSCO

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου χαιρετίζει και στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά. Οι εργαζόμενοι απέδειξαν με τον αγώνα τους ότι εκεί που οι κυβερνήσεις προσκυνούν τους Κινέζους, οι εργάτες διεκδικούν και απεργούν ενάντια στην κινεζοποίηση μισθών και συνθηκών δουλειάς με κύριο αίτημα την υπογραφή σύμβασης εργασίας αλλά και τη λήψη μέτρων ασφαλείας.

Οι εργάτες με ψηλά το κεφάλι αχρήστευσαν δικαστικές αποφάσεις που τους έβγαλαν παράνομους αλλά και τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που προσπάθησαν να στήσουν (κράτος και COSCO), περιφρουρώντας την απεργία τους, ξεσηκώνοντας κύμα αλληλεγγύης όχι μόνο από τους εργαζόμενους της χώρας μας αλλά και διεθνώς που ήταν η καλύτερη απάντηση στα μέσα μαζικής αποχαύνωσης τα οποία απέκλεισαν από την επικαιρότητα τον αγώνα των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι απέδειξαν ότι όταν υπάρχει θέληση και οργάνωση, υπάρχει δρόμος που δεν είναι άλλος από τον δρόμο του αγώνα. Η αλληλεγγύη, το όπλο των εργαζομένων.
Γι' αυτό και την Τετάρτη 6 Ιουνίου θα είμαστε δίπλα τους στις νέες κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει.

Ιούνιος 2018