ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ ΑΡΤΑΣ - ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 30 ΜΑΗ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ , ΩΡΑ 10:30 π.μ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ

Μας μιλάνε για "ανάπτυξη'' όταν την ίδια στιγμή το 1/3 των εργαζομένων πληρώνεται με 300 και 400 ευρώ . Η "ανάπτυξή" τους έχει στηθεί στα συντρίμμια της ζωής και των δικαιωμάτων μας. Η επιστροφή στην ομαλότητα, όπως λένε, δε σημαίνει ανάκτηση των απωλειών, κατάργηση των αντεργατικών - αντιασφαλιστικών νόμων που κατέκλυσαν τα τελευταία χρόνια τη ζωή μας. Δε σημαίνει επιστροφή των μισθών, ανάκτηση όλων των εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων που διαλύθηκαν όλα αυτά τα χρόνια.


Ανάπτυξη έχουν οι βιομήχανοι στο κλάδο . Έχουν αύξηση στα κέρδη τους, ενώ εμείς οι εργαζόμενοι ζούμε με όλο και λιγότερα. Δουλεύουμε χωρίς δικαιώματα, χωρίς ωράριο, χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, με το φόβο της ανεργίας, με τσακισμένους μισθούς, με εργασιακές σχέσεις λάστιχο και ανάλογα με τις ανάγκες της εργοδοσίας .
«Δίκαιη ανάπτυξη» σημαίνει βασικός μισθός των 586 και 511 . Εκεί που οι εργαζόμενοι παίρνουν κάτι περισσότερο από αυτά, σε πολλές περιπτώσεις, ένα μέρος των αποδοχών δίνεται ως «οικειοθελής παροχή» της εργοδοσίας που μπορεί να ανακληθεί ως τέτοια ανά πάσα στιγμή.
Ξέρουμε πολύ καλά, τι σημαίνουν επενδύσεις κι επιχειρηματικότητα. Ξέρουμε καλά ότι κανένας επιχειρηματίας δεν επενδύει για να δώσει θέσεις εργασίας και εισόδημα στους εργαζόμενους. Επενδύει για να βγάλει κέρδη. Για να γίνουν «ανταγωνιστικές» οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις είναι όρος οι εργαζόμενοι να γίνουν ακόμα πιο φθηνοί, πιο ευέλικτοι, πιο υποταγμένοι.
Γι αυτό και δε θα σταματήσουν τα αντιλαϊκά μέτρα αν δεν τα σταματήσουμε εμείς. Σχεδιάζουν νέες μειώσεις μισθών, μεγαλύτερη διεύρυνση ελαστικών σχέσεων εργασίας, νέο χτύπημα στο Ασφαλιστικό, μειώσεις συντάξεων – ομαδικές απολύσεις.
Η καπιταλιστική ανάπτυξη που επιδιώκουν θα θεμελιωθεί στην άγρια εκμετάλλευση. Φθηνή δουλειά χωρίς δικαιώματα, καταστολή στους εργατικούς – λαϊκούς αγώνες, καταλήστευση άλλων λαών, ξαναμοίρασμα των ενεργειακών πηγών, των αγορών, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων, ξαναχάραγμα των συνόρων με το αίμα των λαών.
Η εργοδότες έχουν στο πλάι τους, τους ανθρώπους τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, το δεξί χέρι των αφεντικών στη ΓΣΕΕ που δεν αρνήθηκαν μόνο την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για απεργιακή απάντηση απέναντι στα μέτρα – φωτιά του πολυνομοσχεδίου και του χτυπήματος του δικαιώματος στην απεργία. Αρνήθηκαν και την πάλη για Σ.Σ.Ε με αυξήσεις και πάλεψαν με λύσσα ενάντια στις κλαδικές κινητοποιήσεις. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που έβαλαν την υπογραφή τους στο αίσχος της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε των 586 και 511 ευρώ.
Οι εργαζόμενοι στον κλάδο έχουμε πλέον πείρα. Γνωρίζουμε πια ότι η αύξηση των κερδών των επιχειρηματιών του κλάδου, η ενίσχυση του εξαγωγικού τους προσανατολισμού βασίζεται σε μισθούς πείνας, σε δουλειά χωρίς δικαιώματα, χωρίς ωράριο, χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, σε απολύσεις. Οι βιομήχανοι αξιοποιούν όλα τα αντεργατικά μέτρα που ψήφισε για λογαριασμό τους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Αντίστοιχα οι εξείξεις στον κλάδο στην περιοχή μας είναι ραγδαίες:
Στην ΒΙΚΗ η εργοδοσία καταθέτει αίτηση πτώχευσης και την ίδια στιγμή χρωστάει στους εργαζόμενους πάνω από 12 μηνιάτικα. Οί εργαζόμενοι πρέπει να καταλάβουν ότι μόνο με τους αγώνες μπορούν να πιέσουν την εργοδοσία για την καταβολή των δεδουλευμένων.
Στον Καράλη οι εργάτες δουλεύον 365 μέρες τον χρόνο10- 12 ώρες κάθε μέρα, ενώ όταν η παραγωγή γάλακτος είναι μεγαλύτερη, τότε οι εργαζόμενοι δεν ξέρουν αν θα φύγουν μέρα ή νύχτα. Ούτε Ανάσταση και Πάσχα δεν μπόρεσαν να κάνουν . Για να αντεπεξέλθουν οι εργαζόμενοι στο χώρο αυτό , πολλές φορές «ντοπαρίζονται». Όσο οι εργάτες σκύβουν το κεφάλι τόσο θα δυσκολεύουν οι όροι εργασίας. Είναι ευθύνη του κάθε εργάτη να σηκώσει ανάστημα σ'αυτήν την κατάσταση .
Τα «ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΝΕΖΑΣ» η εργοδοσία χρωστάει στους εργαζόμενους πολλά μηνιάτικα, η κατάσταση γίνεται πιο απελπιστική για τους εργαζόμενους μέρα με τη μέρα.
Στον Αμβροσιάδη επικρατούσαν κακές συνθήκες εργασίας με πολλές ώρες δουλειάς . Η δημιουργία επιχειρησιακού σωματείου άλλαξε αυτήν την κατάσταση. Οι εργαζόμενοι και το σωματείο τους πρέπει να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.
Συναδέλφοι, συναδέλφισες
Ήρθε η ώρα να γίνει ένα βήμα μπροστά στην οργάνωση του αγώνα! Να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Το πρώτο βήμα είναι ο κάθε τίμιος εργάτης να ενώσει την δύναμη του με όλους τους άλλους στον κλάδο. Να γραφτεί στο κλαδικό συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Άρτας & Πρέβεζας, ώστε να συμπορευτεί για να διεκδικήσει ζωή με αξιοπρέπεια. Για να σπάσει η μοιρολατρία, ενάντια στις λογικές της ταξικής συνεργασίας, του μικρότερου κακού. Να δοθεί μαζική απάντηση στη λαίλαπα των νέων μέτρων που αποφασίζουν κυβέρνηση – ΕΕ και τα αφεντικά.
Αρκετά ματώσαμε! Κανένας συμβιβασμός!-Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας!
Καλούμε τους εργαζόμενους στον κλάδο να παλέψουν από κοινού με το συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών Άρτας και Πρέβεζας για την υπογραφή ς κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας μαζί με την Ομοσπονδία του κλάδου.
• Κανείς κάτων από 751.
• Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
• Κατάργηση όλων των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
• Επαναφορά και υποχρεωτικότητα των κλαδικών ΣΣΕ.
• Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
• Υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις ανάμεσα στην Ομοσπονδία και τους εργοδότες.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΪΟΥ 10:30πμ στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Νοέμβριος 2018
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio