ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΠΟΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ν.ΑΧΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 30 ΜΑΗ

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες, τη "δίκαιη ανάπτυξη" που από κοινού κυβέρνηση, κόμματα του μνημονίου, οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, επιμελητήρια μαζί με τον ΣΕΒ, τους τραπεζίτες προπαγανδί-ζουν, τη νιώθουμε κάθε μέρα στο πετσί μας! Από τη μία οι βιομήχανοι στον κλάδο έχουν αύξηση στα κέρδη τους ενώ από την άλλη εμείς οι εργαζόμενοι ζούμε με όλο και λιγότερα. Δουλεύουμε χωρίς δικαιώματα, χωρίς ω-ράριο, χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, με το φόβο της ανεργίας, με τσακισμένους μι-σθούς, με εργασιακές σχέσεις λάστιχο και ανάλογα με τις ανάγκες της εργοδοσίας.

Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να παρασυρθεί από τα λόγια της κυβέρνησης περί "μεταμνημονιακής" εποχής αφού όχι μόνο δε φέρνουν ανακούφιση και λύτρωση για τον εργαζόμενο λαό, αλλά θα ενισχύσουν την αντιλαϊκή επίθεση με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της ΕΕ. Είναι αποφασισμένοι να προστατέψουν τα κέρδη με νομιμοποίηση της εργασιακής ζούγκλας στους χώρους δουλειάς, με μισθούς πείνας, δουλειά τις Κυριακές, χωρίς ανάπαυση, χωρίς ανάσα. Η "ανάπτυξή" τους θα στηθεί στα συντρίμμια της ζωής και των δικαιωμάτων μας.

Δε θα σταματήσουν τα αντιλαϊκά μέτρα αν δεν τα σταματήσουμε εμείς.
Σχεδιάζουν νέες μειώσεις μισθών, μεγαλύτερη διεύρυνση ελαστικών σχέσεων εργασίας, νέο χτύπημα στο Ασφαλιστικό, μειώσεις συντάξεων – ομαδικές απολύσεις.
Για εμάς η «δίκαιη ανάπτυξη» σημαίνει την αμοιβή με τα ψίχουλα του κατώτατου βασι-κού μισθού.

Οι εργοδότες έχουν στο πλάι τους, τους ανθρώπους τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, το δεξί χέρι των αφεντικών στη ΓΣΕΕ που δεν αρνήθηκαν μόνο την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για απεργιακή απάντηση απέναντι στα μέτρα – φωτιά του πολυνομοσχεδίου και του χτυπήματος του δικαιώματος στην απεργία. Αρνήθηκαν και την πάλη για Σ.Σ.Ε με αυξήσεις και πάλεψαν με λύσσα ενάντια στις κλαδικές κινητοποιήσεις. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που έβα-λαν την υπογραφή τους στο αίσχος της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε των 586 και 511 ευρώ.

Είναι οι ίδιες δυνάμεις που στον κλάδο μας λειτουργούν ως εντολοδόχοι και εκπρόσωποι της εργοδοσίας, όπως δείχνει το πρόσφατο παράδειγμα στην περιοχή μας με τη διοίκηση του επι-χειρησιακού σωματείου στο εργοστάσιο ΑΥΡΑ στο Αίγιο. Με εντολή της πολυεθνικής "COCA-COLA 3E" οργανώθηκε Γ.Σ σε κλίμα εκβιασμού για να παρθεί απόφαση αποχώρησης του σωματείου από την Ομοσπονδία στρεφόμενοι ενάντια στην ενότητα στον κλάδο. Στόχο έχουν να προωθήσουν τη υποταγή των εργαζομένων στα συμφέροντα της εργοδοσίας.

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη, θα μας βρουν απέναντί τους, θα βάλουμε εμπόδια στα σχέδιά τους. Δεν αποδεχόμαστε εμείς οι παραγωγοί όλου του πλούτου να ζούμε με φόβο και ανασφάλεια. Γνωρίζουμε καλά πως ότι δικαιώματα έχουμε κατακτήσει, ήταν αποτέλεσμα σκληρής ταξικής πάλης με την εργοδοσία, τους μηχανισμούς της, τις κυβερνήσεις και τα κόμ-ματα της.
Αποτελεί παρακαταθήκη η επιτυχημένη κλαδική απεργία στις 29 Μάρτη.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
• Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
• Κατάργηση όλων των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
• Επαναφορά και υποχρεωτικότητα των κλαδικών ΣΣΕ.
• Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
• Υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις ανάμεσα στην Ομοσπον-δία και τους εργοδότες.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ ΤΗΝ